Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson i delad ledning inför slutronden

Annons
Med 203 slag, tio under par, är Carl Pettersson i delad ledning med fyra amerikaner inför den avslutande ronden i USA-tourtävlingen i golf i Norton, Massachusetts.
Medan Pettersson har spelat jämnt och varit med i täten de tre första ronderna, 68-67-68, var det ett större kliv för John Rollins upp bland de fem bästa. Efter 72-68 slog han till med 63 slag, åtta under par, och avancerade från 56:e plats.
 Puttningen stämde bättre än tidigare under tävlingen och jag fick bra träff på bollen i dag, var Rollins förklaring till sitt uppsving.
Även landsmannen Kent Jones klättrade i resultatlistan efter en 63-rond från 70:e till delad sjätte plats. Jones och Joey Sindelar är de två som närmast jagar ledarkvintetten, ett slag efter.
Pettersson har inte haft någon bra säsong så här långt och har missat kvalgränsen i 14 av 26 tävlingar. Som bäst har han slutat på delad 15:e plats i år. En seger skulle därför komma mycket lägligt i jakten på ett nytt tourkort.
Jesper Parnevik hade tätkänning efter de två första ronderna men efter en 75-rond föll han till 51:a plats, som han delar med bland andra Mathias Grönberg. Tio placeringar framför sig har de världsettan Tiger Woods som inte fått till spelet efter en bra förstarond.

Mer läsning

Annons