Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pichler nöjd med premiären

/

Den sista lilla pricken saknas fortfarande.
Men de svenska skidskyttarna får ändå med beröm godkänt av sin krävande tränare Wolfgang Pichler efter världscupstarten i Östersund.
–  Jag är verkligen nöjd. Vi är inte långt efter de allra bästa, säger tysken.

Annons
Få inom skidskyttevärlden är lika erfarna och meriterade som Pichler. Genom åren har han som tränare sett sina åkare plocka hem ett trettiotal medaljer i VM eller OS.
En sådan auktoritet lyssnar man på.
Under sommaren och hösten har också de svenska landslagsåkarna gjort exakt vad han har sagt till dem att göra: Träna hårt.

Ligger bra till
Topptrion Anna Carin Olofsson, Björn Ferry och Carl-Johan Bergman visade tydligt med sina lopp i söndagens jaktstart att de kan vara med och slåss om medaljer när allt stämmer.
 För mig var det viktigt att se hur vi ligger till jämfört med de andra länderna. Och jag är mycket nöjd med beskeden jag fått här. Svenskarna har åkt skidor väldigt fort och visat att de är i bra form, säger Wolfgang Pichler.
Anna Carin Olofsson stod för en imponerande upphämtning när hon klättrade från 24:e till åttonde plats. Med sitt VM-silver i våras visade Anna Carin också att hon redan tillhör den högsta societeten i grenen, bara fyra år efter att hon lossat sina första skott.
Pichler-effekten har visat sig även på herrsidan.

Snabb trots bommar
Den i vanliga fall säkre skytten Carl-Johan Bergman fick visserligen fyra straffrundor den här gången, men hörde samtidigt till de som åkte skidor allra fortast på jaktstarten. Samtidigt gjorde Björn Ferry ett av sina bästa lopp hittills när han körde upp sig från sin 17:e plats på sprinten till en femteplacering efter jaktstarten.
 Dessutom har vi Mattias Nilsson. Han hade otur på sprinten i lördags men är också i bra form, säger Wolfgang Pichler.
Men det bästa återstår.
Tisdagens herrstafett kommer att bli den svenska höjdpunkten under tävlingarna i Östersund, tippar Pichler. I vintras tog Sveriges kvartett David Ekholm, Björn Ferry, Mattias Nilsson och Carl-Johan Bergman hem sin första världscupstafett. Med samma lag är förväntningarna stora även i Östersund.
 Vi har alltid segerchans, även om målet är en plats på prispallen. Det kan bli allt mellan seger och en åttondeplats. När det gäller damerna får vi vara glada om de inte kommer sist. De är med bara för att se och lära och behöver mycket mer tid på sig innan de kan vara med i toppen, säger Wolfgang Pichler.
I det svenska damstafettlaget åker i tur och ordning Anna-Maria Nilsson, Anna Carin Olofsson, Helena Jonsson och Johanna Holma.

Mer läsning

Annons