Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pim-Pim" borta i upp till åtta månader

Skador, tränarbyte och operation.
Det har varit upp och ner under säsongen för Joachim "Pim-Pim" Johansson, som nu tvingas vila i upp till åtta månader.

Annons
Året började bra för den svenska tennisstjärnan, med seger i ATP-turneringen i Adelaide. Men redan då, i januari, krånglade högeraxeln.
I förra veckan visade en läkarundersökning att han fått en inflammation i axeln, och på onsdagsförmiddagen opererades han på Mölndals sjukhus. Operationen, ett mindre titthålsingrepp, gick bra, men innebär att "Pim-Pim" inte kommer att kunna spela mer den här säsongen.
"Normalt tar det cirka åtta månader att komma tillbaka till elittennis efter en sådan här operation", säger Ulf Nordenson, axelspecialist på Mölndals sjukhus och den läkare som utförde operationen, i ett pressmeddelande.
Ett överraskande besked för "Pim-Pims" nye tränare Yerko Müller.
 Oj, så länge hade vi inte räknat med. Det var mycket tråkigt att höra, allra mest för honom. Men det viktigaste är att han blir frisk igen, säger Müller, som skulle ha följt med "Pim-Pim" på touren framöver.
Segern i Adelaide följdes upp med ytterligare en i Marseille, men därefter har det gått tungt för 23-åringen. Han tvingades lämna återbud till Franska mästerskapen på grund av en armbågsskada och i Wimbledon blev det respass i tredje omgången. I Swedish Open i Båstad åkte han ur i första omgången efter att ha förlorat mot tjecken Jiri Vanek. Däremot vann han i dubbel tillsammans med Jonas Björkman.
 Det var inga problem med axeln i Båstad. Men han kände av skadan i Wimbledon veckan före, säger Müller.
Under Wimbledon sade förre tränaren Fredrik Rosengren upp sig, och i Båstad tog "Pim-Pim" hjälp av Södertälje-tränaren Müller som han känner sedan lång tid tillbaka. Därefter kom de överens om ett fortsatt samarbete men 34-årige Müller hann inte ens påbörja sitt tränaruppdrag. Åtminstone inte i tävlingssammanhang. Tanken var att han skulle debutera i ATP-turneringen i Cincinnati i mitten av augusti.
 Nu kommer vi att jobba på andra grejer och köra stenhård fys så att han är stark när han gör comeback, säger Müller.
"Pim-Pim", som såg fram emot stundande hard court-säsong, missar bland annat US Open där han tog sig till semifinal förra året.
"Under rehabiliteringstiden kommer jag att arbeta med att bygga upp min kropp. Jag ser fram mot att kunna träna min serve och inte bara serva när det är tävling. Jag räknar med att vara tillbaka på min tidigare nivå om cirka åtta månader", säger Johansson i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons