Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pim-Pim" vidare i Wimbledon

Det var giganternas kamp, till slut med en svensk segrare.
Efter fyra set och totalt 53 serveess i matchen är Joachim Johansson vidare till tredje omgången i Wimbledon via seger mot britten Greg Rusedski med setsiffrorna 7—6 (12—10), 3—6, 6—4, 7—6 (7—5).

Annons
Det blev precis så jämnt som alla hade förutspått. Och det blev det spel som många hade trott. En fest för alla som älskar serveess och snabba avgöranden, desto mindre för de som föredrar baslinjedueller.
När allting till slut cirka kvart över nio på onsdagskvällen hade det nästan börjat att skymma över södra London.
Då hade Johansson gjort 23 ess, Rusedski 20. Britten hade vunnit 143 av bollarna, Joachim Johansson 140.
Men Johansson vann det viktigaste av allt, matchen.
Det kom att handla om de klassiska små marginalerna. De som den här kvällen var på "Pim-Pims" sida.
Första set. Efter att ha följts åt i gamen och i tiebreaket så gav en backhandpassering "Pim-Pim" en femte setboll. Den förvaltade han väl och tog hem setet.Andra set. Rusedski får för blott andra gången i matchen en breakboll vid ställningen 33. Den här gången lyckas han bryta "Pim-Pims" serve, liksom fram till 63 och britten utjämnar därmed till 11 i set.Tredje set. Rusedskis serve börjar att svika honom. Vid ställningen 33 gör han två dubbelfel, det andra gör att Johansson får ett avgörande break.Fjärde set. Åter igen ett tiebreak där de båda följs åt innan svensken får ett minibreak och till slut kan avgöra med ett serveess.
För "Pim-Pim" väntar midsommarfirande tillsammans med Fernando Gonzalez, en chilenare känd för sin enorma forehand, en av de hårdaste på tennistouren men framförallt effektiv på hardcourt och grus. Skulle Johansson vinna även den matchen kan det bli ett svenskmöte i fjärde omgången beroende på hur det går för Jonas Björkman. Han ska närmast möta ryssen Michail Juzjnyj.

Mer läsning

Annons