Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinones-Arce målsumpare för Hammarby

Först stod han för matchens största miss. Sedan för kvällens sågning av motståndarna. —  De (Kalmar FF) spelar så jävla tråkigt, sade Hammarbys Pablo Pinones-Arce efter 0—0-matchen på Söderstadion.

Annons
Han själv hamnade i huvudrollen i måndagens allsvenska match, men knappast på det sätt han hade hoppats på. För i en match kliniskt ren från målchanser så fick hemmalaget en gratismöjlighet med tio minuter kvar och den gick till den 23-årige anfallaren.
En misslyckad bakåtpassning snappades upp av Pinones-Arce, han i sin tur rundade Kalmarmålvakten Petter Wastå och hade helt plötsligt öppet mål och all tid i världen trodde han själv.
Men bakom honom kom backen Patrik Rosengren, och med en perfekt glidtackling räddade han situationen och till slut en poäng åt Kalmar FF.
 Jag såg aldrig honom utan var säker på att jag skulle göra mål, sade Pinones-Arce.
Mycket mer fanns inte att säga om chansen, desto mer om motståndaren Kalmar FF.
För förra årets målsnålaste lag har börjat i samma stil. I kolumnen över insläppta mål finns en prydlig nolla, lika vackert är inte sättet man spelar på, i alla fall inte enligt motståndarna.
 Det är inte min typ av fotboll, kommenterade Hammarbys tränare Anders Linderoth efter matchen.
 De backar ju bara hem och är nöjda med resultatet, det är jävligt tråkigt, sade Pinones-Arce.

Resultatet viktigast
 Vi kan komma hit och spela idiotiskt och förlora med 30. Har man ett lag som man håller på så är resultatet det viktigaste, replikerade Kalmars tränare Nanne Bergstrand ilsket på Linderoths kommentar.
Han kunde knappast vara nöjd med det offensiva spelet. Det var obefintligt hos Kalmar, däremot var defensiven felfri.
Det blev en afton med Lantz/Rosengren, mittbacksparet som Hammarby inte lyckades rubba, å andra sidan var hemmalaget inte speciellt varierat i sina försök att dyrka upp Kalmars försvar.
För fram till Pinones-Arces miss var Hammarbys anfallsspel den största besvikelsen för hemmapubliken. Första halvlek innehöll blott ett avslut på mål, nämligen ett ribbskott av Petter Andersson, desto fler klumpiga uppspel, felpassningar och moment där det gick alldeles för långsamt.

Bra inställning
I andra halvlek byttes Erik Johansson in i stället för Björn Runström, men den stora chansen fick i stället Pinones-Arce.
 Jag tycker ändå att killarna visade mycket bra inställning, de försökte hela tiden, sade Linderoth och försökt hitta något positivt i det hela.
Desto enklare var det då för Nanne Bergstrand.
 Givetvis är jag jättenöjd med att vi har fyra poäng. Med stabilt försvarsspel så kan vi plocka poäng så här.

Mer läsning

Annons