Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plannja kopplade strupgrepp på Solna

En skitmatch i tre perioder.
Och tre glödheta spelare i den intensiva fjärde perioden.
Det var matchbilden när Plannja vände underläge med 18 poäng och vann den andra SM-finalen i basket borta mot Solna med 91– 86.

Annons
 Vi har hela säsongen känt att vi kunnat komma tillbaka i matcher, förklarade Plannjas coach David Visscher vändningen.
Att inleda bra och ta ledningen med 18 poäng men ändå förlora är aldrig kul. Speciellt inte i en SM-final på hemmaplan. Och särskilt inte när man själv bjuder in motståndaren i matchen. Men det var just det som Solna gjorde i den andra SM-finalen mot Plannja.
Ledning 24 6, dominans under korgarna och bra trepoängsskytte i sex minuter. Samtidigt som gästerna verkade gå och drömma om final tre på söndag. Det enda negativa för Solna var alla bortslängda bollar.
Efter tre sega perioder som var helt utan SM-finalkaraktär hade solnaiterna slängt bort 17 (!) bollar. Värsta syndaren var storstjärnan Derrick Tarver med sju. Men fortfarande var Solna i ledning 60 55, mycket tack vare Plannjas dåliga skytte.
 Vi var inte med i matchen i början. Solna drev spelet men i halvtid sade jag åt laget att gå ut och göra en bra match för vi hade fortfarande chansen.
I sista perioden exploderade SM-final två. Eller snarare Jim Nyström i Solna och duon Jim Enbom och Andrew Mitchell i Plannja. Nyström prickade i tre treor och en tvåa men var för ensam. Plannjaduon satte sju treor och totalt 25 i avslutningsperioden som gästerna vann med 36 26.
Mitchell slutade på 26 poäng och Enbom som dessutom höll stark koll på Solnas poängkung Derrick Tarver fick i 18.
 Vi kastade bort för många bollar, därför kom Plannja ikapp. Och dom sköt överjävligt i sista, sade en mycket besviken Stefan Bergman, tränare i Solna som nu måste vinna två matcher på bortaplan för att ta hem SM-guldet.
Glädjeämnet i Solna var 24-årige guarden Jim Nyström som slutade på 24 poäng, bara två mindre än skyttekungen Tarver. Noterbart är att amerikanen inte gjorde poäng på 16 raka minuter i tredje och fjärde perioden.
 Visst, det var nog en av mina bättre matcher men just nu spelar det ingen roll. Vi gjorde inte det vi skulle, i stället körde alla sitt eget race, sade Nyström.
Det håller inte och ska Solna vinna i Plannja på söndag måste ALLA följa matchplanen samt behålla bollen i laget. Plannja å sin sida vet nu att man kan vinna mot Solna trots att man bara spelade riktigt bra i en period. Starkt!

Mer läsning

Annons