Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen hoppas nå ända fram

Finaldebuten blev en hård prövning med förlust och poängtorka. Nu hoppas elitseriens poängkung nå ända fram. – Ingen vill ju förlora en final, säger Linköpingsstjärnan Tony Mårtensson.

Annons
Mårtensson har producerat poäng i parti och minut den här säsongen.
Hans kedja med skyttekungen Mattias Weinhandl och slitvargen Mikael Håkansson har satt skräck i de flesta motståndare. Mårtensson vann elitseriens poängliga på 67 poäng och Weinhandl blev skyttekung med 35 mål.
I slutspelet är Mårtensson återigen i spets på poängligan med 14 poäng och hans kedja har producerat 30 poäng hittills.
Förra säsongen hade Mårtensson också en produktiv säsong, ända fram till det var SM-finaldags mot Modo. Efter tio poäng på de nio första slutspelsmatcherna blev det en ynka assistpoäng på sex finalmatcher.
– Vi mötte ett bättre lag, så det är inte så mycket att snacka om. I en finalserie kvittar det vem som gör poängen, då är det viktigaste att vinna, säger han.
Nu väntar ett HV 71 som också har en förstakedja som levererar. Trion Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen har precis som Linköpingsformationen svarat för 30 poäng hittills.
– Det är de två bästa lagen som möts och HV har ett otroligt skickligt lag som är speciellt bra i power play. Så det gäller att inte ta för många utvisningar, säger han.
Mårtensson, 28 år i juni, har utvecklats mycket de senaste åren.
– Det känns som jag har tagit ett kliv varje säsong, säger han.
Årets kliv har gjort att intresset är stort både från den hårdsatsande ryska ligan och NHL. Linköping räknar inte heller med att Mårtensson, som inte vill prata framtid förrän efter säsongen, finns kvar i klubben i höst.
Ett SM-guld kan bli den perfekta avskedspresenten.

Mer läsning

Annons