Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisrazzia mot brittiska klubbar

Brittisk polis genomförde på måndagen en razzia mot tre fotbollsklubbar. Förutom de två Premier league-klubbarna Newcastle och Portsmouth fick också skotska Glasgow Rangers besök av polisen.

Annons
– Vi kan bekräfta att husrannsakningar genomförts hos tre fotbollsklubbar och i hemmen till två personer och att det handlar om korruption och dess påverkan på ägare och aktieägare, sade polisen talesman enligt AFP.
Både Rangers och Portsmouth har officiellt bekräftat att de fått besök av polisen medan det i Newcastles fall är den lokala polisen som medgett att den genomfört en husrannsakan på hemmaarenan St James Park.
Enligt polisen så misstänks klubbarna för korruption.
– Detta är en pågående utredning och det vore olämpligt att kommentera den ytterligare i detta stadiet, sade talesmannen.
Den förre Scotland Yard-chefen lord John Stevens har utrett hur vanligt det är med svarta pengar inom engelsk fotboll. I hans utredning, som omfattade 362 övergångar i brittisk fotboll, figurerade både Newcastle och Portsmouth. Enligt polisen har dock måndagens razzia inget med resultatet av den att göra.
När Stevens i förra månaden presenterade sin rapport så lyfte han fram 17 övergångar som tveksamma regelmässigt. En av dem var Didier Drogbas övergång till Chelsea. John Stevens påpekade dock att det inte verkade ha förekommit några otillåtna utbetalningar till klubbledare eller spelare.
Förutom Chelsea, Newcastle och Portsmouth så var Bolton och Middlesbrough involverade i de övergångar som inte ansågs helt felfria.

Mer läsning

Annons