Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärförlust för curlingherrarna

Ett svenskt juniorlag mot de kanadensiska världsmästarna i curling.
Det borde bara kunna sluta på ett sätt. Och det gjorde det också.
Men det blev en knapp förlust, 4– 5, i VM-premiären i Lowell, USA.

Annons
Det unga svenska laget med Nils Carlsén, Niklas Edin, Marcus Hasselborg och Emanuel Allberg spelade en offensiv curling och det var tillfälligheter som gjorde att kanadensarna på slutet kunde ta hem matchen. Kan svenskarna hålla den här nivån lär första segern komma snabbt.
 Vi visste att det skulle blir en svår match och jag tyckte vi spelade jämnt med kanadensarna i åtta omgångar. Kan vi bara fortsätta så här så skall vi vinna många matcher, sade Nils Carlsén.
Efter två nollomgångar låg Sverige inne med tre stenar i boet inför Kanadas sista sten men skippern Jean Michel Menard lyckades perfekt med en dragning för 1 0.
När det stod 3 2 till Kanada i den åttonde omgången kom avgörandet. Kanada låg inne med fyra stenar och Carlsén skulle dra för en etta. Tyvärr blev dragningen lite för kort och Kanada stal till 4 2.
I sista omgången missade Menard sin första sten och gav Sverige chansen till oavgjort. Men tyvärr missade Carlsén en chans till fyra stenar och kanadensaren kunde döda matchen med en utslagning. Svenskarna slog sin sista sten vilket gav två poäng och slutresultatet 5 4 till Kanada.
 Det var synd att jag missade indelningen för en fyra. Det hade varit kul att sätta verklig press på kanadensarna, kommenterade en inte alltför besviken Nils Carlsén.
Närmast väntar matcher mot Skottland och Australien på söndagen.

Mer läsning

Annons