Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsboxare omkom

Annons
Amerikanske proffsboxaren Leavander Johnson avled under torsdagsnatten till följd av de skador som han drabbades av i samband med en match om IBF:s världsmästartitel i lördags.
Den exakta dödsorsaken har ännu inte klarlagts. 35-årige Johnson vårdades på intensivavdelningen på ett sjukhus i Las Vegas och hade opererats för hjärnskador och blödningar.
Det var i den elfte ronden av lättviktsmatchen mot Jesus Chaves som domaren valde att avbryta mötet. Johnson hade då fått ta emot upprepade slag mot huvudet utan att kunna försvara sig. I omklädningsrummet efteråt kollapsade han och förlorade medvetandet. Sedan dess har han legat i koma.
Chavez, som har besökt Johnson på sjukhuset, kommer att starta en fond där en del av mexikanens framtida prispengar går till Johnsons fyra barn.
 Han var en sann krigare med ett enormt hjärta. Jag kommer att tänka på honom varje dag och be för honom, han kommer inte att falla i glömska, säger Chavez.
Johnson var regerande mästare i IBF-organisationen sedan han i juni vunnit på teknisk knockout mot italienaren Stefano Zoff. Matchen mot Chavez var hans första chans att försvara titeln.

Mer läsning

Annons