Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Propagandafotboll när Brasilien vann för-VM

Det bjöds på stor fotboll när två av världens storheter möttes i finalen i Confederations Cup.
Men inte ens Argentina kunde hänga med när Brasilien drog igång samban och vann med 4—1 (2—0). Världsmästarna var bäst när för-VM avslutades med ännu en målfest.

Annons
Det var två laddade lag som möttes i Frankfurt. Finalen i för-VM var prestigefylld, som alla möten mellan de sydamerikanska giganterna.
Bländande, snabb, teknisk och fantasifylld fotboll blandades med tuff kamp, täta dueller och stundtals fula tilltag.
Och den allra bästa skärpan hade Brasilien, kanske tack vare revanschlustan efter förlusten i VM-kvalet senast. Två tidiga mål bar knivskarp precision och gav Brasilien ett målmässigt övertag i en match som var mycket jämn.
I den elfte minuten tog sig Adriano förbi en argentinare och smällde till med sin stenhårda vänsterfot.
Fem minuter senare var det Kaka som fick fullträff på ett långskott efter mycket snyggt förspel. Den här gången var det mer precision än kraft bakom målbollen, som satt i German Lux vänstra kryss.
Argentina gav sig inte, utan kämpade frenetiskt för att få in en reducering. Chanser skapades, men de var inte lika vassa som Brasiliens. Det var brasilianarnas bättre individuella skicklighet som avgjorde.
Den heta viljan resulterade också i massor med frisparkar och många varningar, de flesta till Argentina. Och den slovakiske domaren Lubos Michel kunde ha delat ut ännu fler gula kort och kanske även något rött, då Ronaldinho gav tillbaka med en armbåge mot den argentinske mittbacken Fabricio Coloccini i första halvlek.
I stället var det superstjärnan Ronaldinho som på ett regndränkt och takläckande och ombyggda Waldstadion gav Argentina den verkliga kallduschen. Andra halvleken var inte ens två minuter gammal när Cicinho, som mycket väl kan peta Cafu på högerbacksplatsen även i VM om ett år, fick in bollen till Ronaldinho som slog till på volley och fick se bollen gå mellan benen på Lux och in i mål.
Utropstecknet Cicinho spelade också fram till 40. Adriano nickade in fyran och blev samtidigt turneringens skytteligakung med fem mål.
Ett par minuter senare språngnickade Valencias lille inhoppande argentinare Aimar in reduceringen. Men kvällen var Brasiliens. Argentina försökte och försökte. Men världsmästarna från Brasilien är bäst i världen i år också.

Mer läsning

Annons