Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puerta förnekar dopningsanklagelse

Den argentinske tennisstjärnan Mariano Puerta var dopad när han tog sig till final i franska mästerskapen i år, uppger den franska sporttidningen l'Equipe.
Puerta riskerar livstids avstängning eftersom han redan tidigare varit avstängd för dopning.

Annons
Men själv förnekar argentinaren att han dopat sig:
 Tidningar kan påstå saker utan bevis. Jag har inte tagit något som jag inte får. Efter det förra positiva provet är jag väldigt försiktig och dricker inte ens apelsinjuice, sade Puerta som just nu spelar ATP-turneringen i Tokyo.
 Jag är väldigt arg över det här och har bett mina advokater undersöka vad som går att göra. Det är en delikat situation, men det finns ingen sanning i detta.
Enligt l'Equipe testades Puerta positivt för etilefrine, vilket används mot lågt blodtryck i medicinska sammanhang. Puerta föll i finalen mot spanjoren Rafael Nadal men har gjort en uppseendeväckande klättring i år då han tagit sig från 400:e plats till topp 10 på världsrankingen. Att 27-årige Puerta var så lågt rankad berodde på att han tappade rankingpoäng under den nio månader avstängning han råkade ut för sedan han 2003 testats positivt för anabola steroider.
Puerta är den femte argentinske tennisspelaren som testas positivt under de senaste fem åren. Guillermo Canas har tidigare i år stängts av i två år, Martin Rodriguez fråntogs sina rankingpoäng och titlar 2003, Guillermo Coria stängdes av i sju månader 2001 och Juan Ignacio Chela i tre månader 2000.
Jonas Björkman besegrade i lördags Mariano Puerta i semifinalen av ATP-turneringen i Vietnam med 61, 60 och Sverige har lottats mot Argentina i nästa års öppningsomgång av Davis Cup.

Mer läsning

Annons