Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puunberg ny ordförande i IBK Nordic

Den familjära känslan tonas ned. Innebandyklubben Nordic rustar med nytt blod mot division I. I spetsen, nye ordföranden Arne Puunberg.

Annons
I höstas tog han över rodret i Sundsvall Hockey. Men bara efter ett par månader lämnade han uppdraget som klubbdirektör eftersom det var mycket som inte stämde mellan honom och klubben.
Nu tar han i stället tag i IBK Nordic, där sonen Daniel spelar sedan tidigare.
Jag lärde mig mycket i Sundsvall Hockey om hur man inte ska göra, säger Puunberg.
IBK Nordic spelar i division I nästa säsong. Klubben som bara funnits sedan 1997 försöker att rusta för näst högsta serien även på styrelsenivå.
Tidigare har Nordic styrts mycket av familjen Rahmqvist, och Joel Rahmqvist har varit klubbens ordförande. Men att vara både spelare och ordförande i en elitsatsande förening blev för jobbigt för Joel som nu med glädje lämnar över uppdraget till Puunberg och den nya styrelsen, där endast sportchefen Peter Palander är kvar sedan tidigare.
Klubben satsar inte bara på att hålla sig kvar i division I. Inom ett par år är målet Elitserien och vid sidan om det startar man också ett damlag som kommer att husera i nya division III nästa säsong.
Vårt mål är att gå upp i tvåan direkt, säger föreningens nye sekreterare samt spelare Anna Högback.
Tillsammans med en stomme från mestadels Sundsvalls IBF bildar hon nu stan´s senaste damlag i starkt satsande Nordic. Nordic kommer att profilera sig som snöleopardens fodervärd, något som kommer att synas på så väl tröjor som souvenirer och en satsning på knattespel.
Vi samarbetar med Nordens ark, en djurpark för utrotningshotade djur. Vi stöttar dem och säljer deras souvenirer som vi får provision på. Dessutom hoppas vi att vi ska få sidosponsorer tack vare detta, säger Puunberg.
I går hade klubben sin första provträning med inbjudna spelare. Det var främst spelare från klubbar runt om i distriktet som först möttes av IBK Nordics nye ordförande Arne Puunberg innan de internmatchade under ledning av tränaren Magnus Lannebrink.

Mer läsning

Annons