Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddad poäng och serieledning för Helsingborg

Helsingborgs IF är ny serieledare i fotbollsallsvenskan efter 2—2 (0—2) mot Kalmar FF.
Matchen innehöll det mesta — fyra mål, en utvisning och ett dröminhopp. Dessutom visades Kalmartränaren Nanne Bergstrand upp på läktaren.

Annons
Efter den första halvleken talade allt för stabila Kalmar men i andra halvlek fick hemmalaget en drömstart och var nära att vända matchen helt.
Oavgjort var rättvist efter varsin bra halvlek av lagen.
 Det är klart att det känns trist att vi inte kunde hålla vår 20-ledning, men som matchen utvecklade sig är jag ändå nöjd med en poäng. Det blev jobbigt när vi fick en spelare utvisad och Helsingborg gjorde en stark andra halvlek, sade Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand.
Bergstrand fick se sista halvtimmen från läktaren. Han blev uppvisad av domaren Åke Andreasson för protest då Fabio Augusto åkte ut.

Två av Santin
Det var inte direkt överraskande att gästerna tog ledningen sedan Lasse Johansson hittat Cesar Santin med en långboll efter 18 minuter. Helsingborgs målvakt Daniel Andersson tvekade, och det straffade sig.
Kalmar FF skapade betydligt mer än i de tidigare matcherna då laget tråkstämplats, nu hade smålänningarna sex skott på mål under de första 45 minuterna.
När sedan César Santin ökade på till 02 precis sekunderna före halvtidsfikat trodde de flesta att matchen var körd. Inget i Helsingborgs spel fungerade speciellt bra och inte ens comebackande skyttekungen Peter Graulund förmådde skapa något av direkt värde.
 Vår första halvlek var inte bra, vi hade inte någon bra rörelse i laget och Kalmar FF spelade också finurligt, sade Helsingborgstränaren Peter Swärdh.

Otagbart för Wastå
I andra halvlek fick Helsingborg den start man ville ha och snyggt var målet dessutom. Peter Graulund petade bollen till den mest formstarke spelaren i Skånelaget, Atiba Hutchinson, som slog till från närmare 20 meter. Bollen var otagbar för Petter Wastå, som före det haft en lugn match i Kalmarmålet.
 Vi sade i paus att vi måste lyfta oss på alla sätt, och det var skönt att vi kunde inleda så bra, sade Hutchinson.
Kalmar FF tvingades dessutom till ett byte då tvåmålsskytten Santin fick ont i ljumskarna, vilket minskade gästernas styrka offensivt. Santin är dock med igen nästa match.
Det hettade sedan till rejält efter en timmes spel då Fabio Augusto fick sin andra varning och Bergstrand ("jag sparkade på en flaska") förvisades från bänken.
Helsingborg gick ned till en trebackslinje och fick också betalt efter flera fina chanser bland annat hade Andreas Dahl ett skott i ribban efter 76 minuter. Oliver Karekezi, ny från Rwanda, hade knappt varit på plan i mer än tre minuter innan han gjorde 22 från nära håll.

Mer läsning

Annons