Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räikkönen håller VM-kampen vid liv

Fernando Alonso får vänta i åtminstone två veckor till innan han kan titulera sig tidernas yngste världsmästare i formel 1.
Finländaren Kimi Räikkönen höll VM-kampen vid liv genom att vinna söndagens lopp i belgiska Spa-Francorchamps före Alonso.

Annons
Fernando Alonso hade behövt fyra poäng mer än Räikkönen för att avgöra VM-striden. Nu krympte avståndet mellan dem med två poäng. Men Alonso lär vinna VM ändå. Han har tre lopp på sig och har en mycket betryggande ledning, 111 poäng mot 86.
 Om Fernando fortsätter att komma alldeles bakom oss är det inte möjligt att nå honom, konstaterade Räikkönen.
 Men vi ska göra allt som står i vår makt och vi hade otur i dag, fortsatte finländaren och syftade på att Montoya tvingades bryta.
McLaren har vunnit de fyra senaste VM-loppen, Räikkönen tre och Juan Pablo Montoya ett. På Spa-banan i Belgien tog Räikkönen över ledningen när elva varv återstod då Montoya gick in i depå. De båda McLaren-förarna stod i främsta startledet och kunde kontrollera loppet. Men efter sitt sista depåstopp kom Montoya i ofrivillig kontakt med Antonio Pizzonias bil vid en omkörning då han låg tvåa och körde av med tre varv kvar.
Det gav Alonso, som startade i andra ledet, tillfälle att åka in som tvåa bakom Räikkönen. Finländaren var dock helt ohotad i mål och vann med nästan en halvminuts marginal. Britten Jenson Button var trea, drygt fyra sekunder efter Alonso.
 Nu behöver jag inte tänka på att slå Kimi med fyra poäng längre. Allt jag behöver är sex poäng, oavsett om han vinner allt, sade Alonso.
Alonsos stallkamrat Giancarlo Fisichella bröt tidigt efter att ha fått sladd och kanat av på det våta underlaget, men det hindrade inte att Alonso kunde köra till sig åtta VM-poäng.
I märkes-VM skiljer sex poäng mellan Renault och McLaren.
Tre lopp återstår i VM, i Brasilien. Japan och Kina.

Mer läsning

Annons