Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räikkönen vann Barcelonas GP

Mer än 115 000 åskådare kom för att se Fernando Alonso ta sin fjärde raka seger.
Så var det tänkt i alla fall.
I stället förstörde finländaren Kimi Räikkönen den spanska festen när han vann Barcelonas Grand Prix.

Annons
Publiktrycket kunde knappast vara större, spänningen blev dock minimal. För McLaren-föraren Kimi Räikkönen, ledde söndagens lopp från start till mål och tog därmed sin tredje GP-seger i karriären. Han som alla ville se vinna, Renault-föraren Fernando Alonso, fick i stället nöja sig med en andraplats, mer än 27 sekunder bakom Räikkönen.
Men hans besvikelse var obetydlig jämfört med hemmasupportrarnas som hoppades få se Alonso, som skapat en formel 1-hysteri i Spanien, ta hem segern.
 För mig är en andraplats nästan som en vinst, åtta poäng är bra i den sammanlagda ställningen, sade Alonso.
 Jag var lite konservativ när det gällde val av däck och det kändes inte bra förrän efter 25 varv men då var det för sent för Räikkönen var alldeles för långt framför mig.
Alonso har nu 44 poäng och leder sammanlagt, närmast före italienaren Jarno Trulli (26 poäng) som slutade trea i söndagens lopp. Tyske världsmästaren och Ferrari-föraren Michael Schumacher fick ge upp efter 47 varv på grund av problem med bilen. Därmed sprack också Schumachers svit på fyra raka segrar i just Barcelona, ytterligare en vinst hade gjort att han tangerat brasilianaren Ayrton Sennas rekord när det gäller antal segrar i rad på en enskild bana.
Desto bättre gick det för hans bror, Ralf Schumacher, han slutad fyra. Nästa f1-lopp är Monacos GP som avgörs den 22 maj.

Mer läsning

Annons