Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Real och Newcastle överens om Owen

Michael Owen ser ut att lämna Spanien. Newcastle är överens med Real Madrid. —  Övergångssumman blir ett rekord för Newcastle. Nu är det upp till spelaren, säger Newcastles styrelse i ett pressmeddelande.

Annons
Den lille engelsmannen hade svårt att hävda sig i stjärnspäckade Real Madrid efter övergången från Liverpool. Det har bekymrat Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson, som inte gjort någon hemlighet av att ha gärna ser att Owen får spela mer regelbundet.
Nu verkar en övergång vara mycket nära förstående, då även Real Madrid bekräftat att Owen kan gå till Newcastle om han så önskar.

Klubbrekord
Att övergångssumman är ett klubbrekord för Newcastle innebär att Owen kostar mer än de 15 miljoner pund (drygt 205 miljoner kronor) som Premier League-laget betalade för Alan Shearer 1996.
Madrid gör därmed en nätt förtjänst på Owen, då klubben betalade 8 miljoner pund (knappt 110 miljoner kronor) när Owen kom till klubben från Liverpool under förra året.
Trots att han mestadels var inhoppare gjorde Owen 16 mål för Madridklubben förra året, men Real valde ändå att värva ytterligare två brasilianska anfallare i Robinho och Julio Baptista. Raul och Ronaldo brukar vanligtvis bilda anfallspar i Real.

Mindre tid
Därför lär Owens speltid minska under den här säsongen. 25-åringen utsågs till Europas bäste spelare 2001 och har gjort 158 mål under 297 matcher för Liverpool. Owen har tidigare sagt att han gärna ville återvände till sin gamla klubb om han inte kunde garanteras en fast plats i Real Madrids startelva.
 Jag skulle föredra att återvända till Liverpool, sade Owen.
Liverpool har dock inte lagt något bud på Owen och därför har Newcastle blivit intressant.
 Om jag inte kan gå till Liverpool så har jag gått med på att spela ett år i Newcastle, men bara som lån. Jag behöver få speltid inför fotbolls-VM.
Återstår att se om Owen också kan tänka sig en permanent övergång till Newcastle.

Mer läsning

Annons