Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejäl löneökning för Mourinho

Annons
Avstängd och kritiserad för sitt munväder Chelseas manager kan ändå se fram mot en rejäl löneökning.
Enligt uppgifter på onsdagen kommer den kontroversielle portugisen att erbjudas en årlig löneökning på 1 miljon pund, cirka 13,4 miljoner kronor. Det skulle innebära en årslön på 70 miljoner kronor.s
Bakom lönebudet står ryske ägaren och mångmiljardären Roman Abramovitj. Det har spekulerats i att Mourinho skulle tacka för sig sedan han hamnat i skottlinjen för sina uttalanden om den svenske domaren Anders Frisk och andra bråk. Med erbjudandet om ett treårigt kontrakt, som ersätter hans nuvarande som går ut 2007, skulle Mourinho lämna övriga managers långt bakom sig i löneligan. Näst bäst betald är förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson med motsvarande 54 miljoner kronor i årslön och därefter följer sir Alex Ferguson (Manchester United) och Arsene Wenger (Arsenal).
Med lönebudet på 5,2 miljoner pund blir Mourinho även bäst betald i Chelsea. Mittfältaren Frank Lampard årsinkomst ligger på 5 miljoner pund.
Mourinho var ilsken för att Chelsea inte tog honom i försvar i \"Friskaffären\" som kostade honom två matchers avstängning. Efter två dagars möten flög Abramovitj till London för att själv se till att Mourinho stannar kvar i klubben.
 Förhandlingarna är inne i ett slutskede. Det kanske blir klart redan på torsdagen, säger Mourinhos agent Jorge Mendes.

Mer läsning

Annons