Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn fattar linan!

/
  • Rektorn vid Ljustadalens skola, Björn Mellberg var entusiastisk och högg tag i repet. I framtiden hoppas Svenska Dragkampförbundet att man skall kommit så långt med verksamheterna i skolorna att man kan bjuda in till ett Skol-SM. Foto: O´johan

Efter de fina framgångarna för de svenska landslagen i dragkamp vid årets Europamästerskap i italienska Cento, där Sverige tog fyra av sex guld, så åkte man till Sundsvall för att delta på "Må Bra" mässan och för att besöka några skolor i området.

Annons
Det är mycket viktigt för oss att få ett fäste för vår sport norr om Dalälven. Här finns många små föreningar som skulle kunna ta med dragkamp i sin verksamhet. Samtidigt försöker vi visa skolorna vilken fin allroundsport detta med dragkamp är, säger förbundets ordförande Bernt Järnepalm.
Svenska Dragkampförbundet har idag 684 licensierade dragare. Man mönstrar tio landslag från klasserna J-dam och herr upp till den tyngsta herrklassen 720 kg. Sverige som är en av föregångarna till både dam- och juniordrag i världen har haft fina framgångar under årens lopp.
Man tillhör en av de sex bästa nationerna i världen och nu vill man växa och har siktet inställt norrut.
Under besöket i Sundsvall besökte man årskurerna 79 i Ljustadalens, Skönsbergs och Nackstas skolor.
Nu hoppas vi att det skall bli en fortsättning med några träningsdagar där vi kan bjuda in olika idrottsklubbar och prata dragkamp. Naturligtvis skall de få känna på linan också, lovar Anders Andersson, generalsekreterare och före detta världsmästare.

Mer läsning

Annons