Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DM-mästare efter märklig hoppfinal

/
  • Alice Jonsson och Munsboro May var det enda ekipaget som tog sig igenom hela banan i lätt B i klass 4.
  • Ida Engberg, Matfors RF, fick problem och föll av Ben Clein i klass 3, lätt B.
  • Hemmaekipaget Sofie Bergqvist och Trinity vann lätt C och slutade femma i lätt B.
  • Maja Mårtensson, vann kategori B, klass 2, lätt C med Little White Oki Doki, men blev utesluten i distriktsmästerskapet i kategori B, klass 4, lätt B.
  • Näset RS Rebecca Sjögren är nybliven distriktsmästare 2014 i kategori D på Munsboro Mirror Mirror.
  • Härnösands RK:s Fanny Borgh och Hu I San hoppade hem DM i kategori C.

När distriktsmästerskapet i ponnyhoppning avgjordes i Matfors i helgen uteslöts fyra av fem ekipage i kategori B. Det placerade Näsetryttaren Alice Jonsson och Munsboro May överst på prispallen.

Annons

Under helgen har det hoppats för fullt på Matfors ryttarförenings utebana. Med över 230 starter har bland annat distriktsmästerskap i ponnyhoppning avgjorts i kategori B, C och D.

10-åriga Alice Jonsson och den rutinerade hästen Munsboro May har tävlat tillsammans i ungefär 2,5 år, och duon har vunnit en hel del.

I helgen blev de distriktsmästare i ponnyhoppning. Ekipaget hoppade i kategori B, klass 4, lätt B, där det blev en sällsynt avslutning.

Med fem startande var det endast Näsetryttaren Alice Jonsson som tog sig igenom hela banan. Hemmaryttaren Maja Mårtensson missade helt det sista hindret på grund av ett missförstånd. De övriga uteslöts efter att hästarna vägrat hoppa.

Kvar var då Alice Jonsson och Munsboro May, som tog hem DM-guldet, trots fyra fel.

– Det var en del svängar som var svåra och kluriga. Men det var kul, jag har tränat och funderat på hur jag ska vinna, säger Alice.

– Målet var bara ta sig runt i grunden och i finalen ta snabba svängar, men nu blev det ju ingen omhoppning.

I kategori C vann Härnösands RK:s Fanny Borgh och Hu I San och i kategori D vann Näset RS Rebecca Sjögren med Munsboro Mirror Mirror.

Mer läsning