Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmatävling kryddad med elitserien

/
  • Gunilla Nylander och hästen Trevor stod för en mycket fin runda i 1.30-hoppningen där ekipaget var felfritt. Tiden räckte till en andraplats.
  • Nöjda och glada red Gunilla Nylander och Trevor ut efter prisceremonin.

För det ena lokala hoppet blev det en silverplats. För det andra tog det tvärstopp. Sundsvalls ridklubbs egen tävling i helgen bjöd på det mesta – och avslutades med en elitserieomgång.

Annons

Med omkring 230 starter i 7 klasser blev det en intensiv helg för Sundsvalls RK. Och när en lagtävling i elitserien stod på schemat blev det så klart en extra krydda.

– Vi fick en förfrågan från ridsportförbundet och tackade ja. Det är en väldigt fin tävling med många ekipage på hög nivå och som är rolig att titta på. Vi har erfarenhet av stora tävlingar i och med Summer horse show och har arrangerat en del elitserietävlingar, sa tävlingsledaren Janika Fröjdholm.

Tävlingen vanns av Bollnäs RS följt av Piteå RK på andra plats och Gestrike sportryttare på tredje. Det fanns dock inget lokalt lag i startfältet.

Men det betyder inte att det saknades fina prestationer från Sundsvalls- och Timråekipage under helgen.

I 1.30-hoppningen på söndagen stod Gunilla Nylander från Sundsvalls FRK för en felfri runda på hästen Trevor och var snabb runt banan. Det räckte till en andraplats för ekipaget.

– Det känns bra. Han var jätteduktig och det flöt på bra. Det är jättefina tävlingar med bra banbyggare och jag trivs här. Jag bor ju inte så långt härifrån. För en månad sedan vann jag 1.30-hoppningen här, sa Nylander.

Sämre gick det för meriterade Maria Bäckström på hästen Centercourt från Sörforsklubben Näsets RS. Hon fick tvärstopp vid ett av hindren och hade därmed ingenting med toppen att göra.

– Han gjorde en dubbelgalopp precis innan hindret, och jag hamnade framför sadeln. Men det var jättekul att tävla ändå, sa hon.

I övrigt blev det bland annat två förstaplatser för Annica Hedlund från Sundsvalls FRK och en för Timrå HSF:s Anna Lindström i 1.20-hoppningarna. I klass 2 blev dessutom Jenny Östberg från Näset tvåa. Arrangerande Sundsvalls RK fick också en pallplats genom Emma Scherdin, som slutade på andra plats i 1.20, klass 4, efter en felfri runda.

Mer läsning

Annons