Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordförande med hopp om en riktig hoppfest

/

Sundsvalls ridklubb firar dubbelt jubileum i sommar.
Först arrangerar Kungsnäsklubben sin 15:e upplaga av Sundsvall summer horse show och därefter väntar ett 70-årskalas i Stadshuset.
– Det är verkligen roligt, säger Jennie Sahlin, ordförande och tävlingsledare.

Annons

För två år sedan fick Sundsvalls Ridklubb pris på Medelpads idrottsgala för bästa arrangemang. Den 26 till 28 juni är det dags igen för en ny upplaga av Sundsvall summer horse show och Jennie Sahlin hoppas på en repris från succéåret 2013.

– För ridklubben så är det här en bekräftelse på att vi som ideell organisation arrangerar otroligt bra tävlingar, säger hon.

Sommarens arrangemang blir klubbens 15:e i ordningen och pågår under tre dagar. Tävlingen beskrivs som unik i Norrland, avgörs på gräs och lockar i år 130 ekipage från Mellansverige i söder till Piteå i norr och dessutom kommer ryttare och hästar från Norge.

Publiken kommer att få chansen att titta på närmare 500 starter. Höjderna på hindren är från 110 centimeter upp till helgens högsta klass, 145 centimeter, Careta Grand Prix med 15 000 kronor i prispengar till vinnaren.

– Ridsporten är ju väldigt stor här hos oss och då känns det inspirerande att vi kan visa upp det här för publiken, säger Jennie Sahlin.

Naturligtvis hoppas förstås både hon och resten av Sundsvalls ridklubb på riktigt bra sommarväder och storpublik. Arrangemanget kräver en stor insats ideella krafter. Omkring 100 personer kommer att jobba under tävlingsdagarna för att få allt att flyta fint.

Christine Grafström, som tidigare varit tävlingsledare, men nu ingår i tävlingsledningen, ser också hon fram emot årets upplaga av Sundsvall summer horse show.

– Det här är vår höjdpunkt på året, säger hon.

Men, just i år väntar åtminstone två till riktiga höjdpunkter för Sundsvalls ridklubb. Dels det stora 70-årskalaset, som kommer att hållas i Stadshuset i augusti.

Sedan väntar Ponny-SM i oktober, då bland annat en av hagarna ska tältas in och göras om till hoppbana.

– Men det är inget jag tänker på nu, utan nu tar vi det här först, säger Jennie Sahlin.

Mer läsning

Annons