Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rindell ny tränare i Mora

Finske Harri Rindell, 51, blir elitserielaget Mora IK:s tränare kommande säsong. Han kommer närmast från IFK Helsingfors.
—  En spännande utmaning för mig som jag inte ville missa när jag fick chansen, sade han vid sitt första besök i Mora på fredagen.

Annons
Spekulationerna har varit många vem som skulle efterträda Harald Lückner i Mora. Svaret blev lite oväntat Harri Rindell. Ett nytt namn i elitseriesammanhang, tidigare har Rindell tränat bland annat Sundsvall och Vallentuna i Sverige. Som aktiv spelade han för fyra svenska klubbar, däribland HV 71.
 Jag har mest goda minnen från Sverige. Tyvärr så har jag inte kunnat följa svensk ishockey så mycket som jag velat de senaste säsongerna. Men jag beställt videoband på lagets matcher från förra säsongen, sade han.
Rindell har de senaste tre säsongerna tränat IFK Helsingfors, har också tränat Esbo i den högsta ligan i Finland och har ett år utsetts till Årets tränare.
 Tanken var att jag skulle fortsatt i IFK. Men säsongen gick inte så bra som planerat så när jag fick denna chans frågade jag styrelsen om jag kunde bryta kontraktet, och det gick bra, sade han.
På frågan hur det kommer att märkas att Mora bytt tränare svarade han:
 Jag vill ha spelare i laget som ger allt i alla byte. Energi är mycket viktigt. Jag vet att det nästan är som en dröm, men jag vill att när publiken går hem efter en match ska de vara säkra på att alla spelare verkligen givit allt i alla byte de gjort, sade Rindell.
 Jag vill också att spelarna ska ta tydliga roller i laget, till exempel vilka som spelar powerplay och boxplay. Jag vill också att spelarna verkligen vågar göra saker på isen, sade Rindell.
Om Rindell kommer att plocka med sig några spelare till Mora från Finland fick han inte svara på för Moras klubbdirektör Jan Simons. Men han gav i alla fall en liten vink:
 Jag har bra koll på de finska spelarna men säger inga namn. Vi har också haft många tjeckiska spelare i den finska ligan, sade Rindell och log.
Någon assisterande tränare till Rindell är ännu inte klar. På spelarfronten har Mora tio spelare kontrakterade för nästa säsong, förra säsongens lagkapten Magnus Sandberg gav den senaste påskriften.
Jan Simons var också förtegen om nyförvärv. Hans planering utgår från att det blir spel i NHL kommande säsong.
 Jag säger så här; poängen är lika viktiga för oss oavsett om de tas i oktober eller februari. Sen får man tolka det som man vill, sade Simons.

Mer läsning

Annons