Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Road Hole sänkte Fredrik Jacobson

Fruktade Road Hole skördade ännu ett offer på söndagen.
Fredrik Jacobson.
I stället för tre under par hamnade han på par totalt i British Open och fick se både Henrik Stenson och Peter Hanson före sig i resultatlistan.

Annons
Sjuttonde hålet på Old Course i St Andrews tillhör golfvärldens mest kända och fruktade hål. Inte nog med att utslagslinjen går rätt över bakgården på The Old Course Hotel. Framme vid greenen vaktar dessutom Road bunker, som har grusat många golfstjärnors drömmar om seger på världens äldsta och mest mytomspunna golfbana.
Fredrik Jacobson hamnade i ruffen med utslaget och lyfte sedan andraslaget i bunkern. Han stegade från hål 17 med trippelbogey och tappade tre slag ner till par.
 Visst var det tråkigt med en sjua, sade Jacobson. Men egentligen var det på hål tio och tolv jag hade en chans att göra något vettigt. Sista nio är svårare och man måste ta chanserna på de lätta...jag menar lättare hålen.
Jacobson konstaterade också att det var på lördagens 72-rond han missade chansen att komma med i tätkampen. Han var riktigt på gång, men tappade slag på slutet då också. Ronderna 71-70-72-75 gav 288 slag sammanlagt, 14 slag bakom Tiger Woods, och delad 52:a plats.
 Nu ska jag ta semester och leka med Alice (ettåriga dottern). Nästa tävling blir PGA-mästerskapen.
Jacobson väljer alltså bort Scandinavian Masters och prioriterar nästa major, den 1114 augusti. Jacobson är mest etablerad av de åtta svenskar som var med i årets tredje major och etablerad på USA-touren. Dit vill Henrik Stenson och Peter Hanson också. Och British Open visade att de är på rätt väg. De gjorde 72 respektive 71 slag på söndagen och slutade på delad 34:e plats med 286 totalt, två under par och tolv slag efter Woods.
Stenson kom med till British Open som absolut siste spelare och gjorde sin andra start i tävlingen. Men han är klar för spel i årets sista major, PGA-mästerskapen i augusti.
 Jag är nöjd över att jag snörde ihop det lite på slutet i alla fall, sade Stenson, som med tre birdies på sista nio räddade fjärde rondens par.
 I början var det lite Hawaii. Och 13:e hålet...där kan man ju skriva in en bogey innan. Men det här är en härlig erfarenhet. Man får tydligt reda på vissa brister.
Henrik Stenson slog igenom 2001 och har två Europatoursegrar på kontot, från 2001 och 2004. Peter Hanson tog sin första seger där i år och debuterade i British Open.
 Jag har spelat bra, men scorat dåligt, sade Hanson som hade förklaringen till att resultaten inte gick hans väg.
 Puttarna. En gammal grej, jag har en teknisk defekt i min puttning som jag har jobbat med länge. Jag har säkert missat tio enmetersputtar under den här veckan.
 Men det här var bara min andra major och jag får förmodligen vara med i den sista i år också, det är häftigt.
Den fjärde av de åtta svenskarna som fick spela de sista två ronderna var Patrik Sjöland. Han kom tillbaka starkt efter sin 76-rond på lördagen och avslutade med en 71:a, ett under par, och stannade på 73:e plats med 292 slag sammanlagt.

Mer läsning

Annons