Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Bergh gillar Rooney Boko

I ett par år hade travtränaren Robert Bergh gått och sneglat på Rooney Boko hos kollegan Christer Nylander.
Efter ett par månader av tjat Bergh fick köpa hästen. Fem starter och tre segrar senare har Rooney Boko tjänat närmare 300 000 kronor.

Annons
 Han tillhör en av mina bättre, sade Bergh efter lördags seger på V75.
I V75-1 var Rooney Boko ensam på plan sedan favoriten Hot Tub galopperat från start. Sexåringen vann på 1.13,9/2 140 m auto och det fanns gott om krafter kvar.
 På förhand ville jag inte ge Rooney något tufft lopp eftersom han fått gått ganska hårt tidigare, men jag ändrade taktik när Hot Tub galopperade och då var det bara att köra fram utvändigt om ledaren. Sedan vann han väldigt enkelt och var bättre än någonsin tidigare.
Ägaren till Rooney Boko, Eric Hujsentruyit (Stall Etoile), var förstås väldigt glad när han såg loppet på tv hemma i Belgien. Han satsar hårt på travsporten och äger cirka 40 hästar, varav tio hos Bergh i Sundsvall.
 Eric är en toppägare och det känns extra kul när man lyckas med en häst som man köpt till honom. Jag har haft många bra hästar, men det känns som om Rooney tillhör det övre skiktet han kan bli mycket bra framöver.
 Eric vill förstås se Rooney lite närmare och troligen kommer hästen att starta i Frankrike redan i höst. Han har även några lovande franska hästar i träning och jag tror att det finns en stjärna i någon av dom.
Bergh var avstängd förra veckan när hans och Peter Forsbergs stjärna Tsar d'Inverne vann Jämtlands Stora Pris i Östersund. På lördagen fixade han en andraplats till tvillingarna Daniel och Henrik Sedin bakom Roland i kallblodsloppet.
 "Rolle" gick bra och han kommer att tjäna fina pengar framöver. Han är väldigt snabb för att vara ett kallblod, kommenterade Bergh.
I Gulddivisionen var Bergh trea med Hilda Zonett bakom Malabar Circle Ås och Naglo.
 Det blev ett tufft lopp utvändigt om ledaren men Hilda höll starkt. Skönt att hon visade form igen och hon går alltid bra i Boden.
Malabar Circle Ås visade också att han är tillbaka. Torbjörn Jansson skuggade Naglo under slutvarvet och det är inte många som kan matcha Malabar Circle över ett upplopp.
Bodentravet kunde räkna in drygt 6 000 åskådare på lördagen, vilket är en mycket bra publiksiffra i trav-Sverige där annars det mesta är minus. För landets nordligaste travbana är V75 årets höjdpunkt och ATG bör tänka om när det gäller att fördela de exklusiva lördagarna.
Faktum är att storbanorna Solvalla, Åby och Jägersro har tappat enormt med publik de senaste åren, men de får ändå flest V75-omgångar. En fördelningspolitik som har hängt med i 30 år.
Om publiken och framför allt spelet ska komma tillbaka till tidigare siffror borde man lägga ut samtliga V75-dagar på mindre banor under sommarhalvåret för att bredda intresset.

Mer läsning

Annons