Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock´n roll med Peggy Sue

Att en tidigare medelmåtta vinner två raka segrar från positioner i de bakre regionerna hör till ovanligheterna inom travsporten. Och att den dessutom rattas av en lärlingstjej är än mer sällsynt. Men det blev verklighet i går kväll på Bergsåkerstravet då jämtekipaget Peggy Sue med Jenny Björk i sulkyn upprepade bravaden från föregående torsdag. Då som nu avgjorde femårsstoet via en virvlande upploppsrökare långt ute i banan.

Annons
Vid den första viktorian var segermarginalen en knapp längd men denna gång var det stenhårt i mål mellan tre hästar. Inte någon av de tre inblandade kuskarna, samtliga kvinnor, var segerviss i målgången av detta lärlingslopp tillika V5:s tredje avdelning.
Nej, vi frågade varandra om vem som vann, medgav Jenny Björk i segerintervjun, men innerst inne så kände jag nog på mig att det var jag.
Fåkeramatören Anders Berg ansvarar för Peggy Sue till vardags och fick berätta om sitt förvandlingsnummer efteråt.
Jag leasar henne av Carl-Erik Carlsson sedan en tid tillbaka men det var sedan mina döttrar började ridträna henna som Peggy tände till riktigt, kommenterade Anders Berg.
Från stallbacken såg det ut som hon blev trea så det här var en glad överraskning, avslutar en lite andtruten tränare efter joggingturen till priscermonien.
Kan Östersundshästen Peggy Sue upprepa sin framgångsrika jitterbug även i sitt nästa framträdande så ligger sedan V75:s klass III på hemmaplan den 10 juni nära till hands.
Bosse Eklöf inramade V5-spelet genom att dels jobba in stallskriket Eternal till mullängdsseger över Com Orion trots att han kajkat i ingenmansland utvändigt den samme och dels problemfritt slå in den straffspark som Nordgubben hade i streckspelsfinalen.
Båda dessa utstrålade riktig toppform och blir att räkna med i större sammanhang framöver.
Micke Hallberg

Mer läsning

Annons