Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolles Retro: IFK-talangen som blev GIF-stjärna

/

Annons

Det sena 1980-talets GIF Sundsvall var stort, tungt och jobbigt att möta. Laget innehöll flera mycket fysiskt starka spelare – med kapacitet att såra motståndarna både bokstavligt och bildligt talat, inte minst på fasta situationer.

Som här, när starke och mycket duktige mittbacken Mats Olsson, går till väders i ett allsvenskt möte med IK Brage i maj 1988. Olsson fyllde 26 år den sommaren rankades högt i den allsvenska konkurrensen.

Men så hade han också skaffat sig en ansenlig mängd rutin från moderklubben IFK Sundsvall, där han gjorde en handfull allsvenska matcher som tonåring, några år tidigare. Men också från träning- och spel med Sveriges J- och U-landslag. Mats Olsson anslöt till Giffarna under marschen uppåt och var gjuten som mittback i den backlinje som fick smeknamnet "Sunds-vallen" när laget gick upp i Allsvenskan 1986 och fram till hösten 1989 var han en av tränaren Anders Grönhagens mest betrodda spelare. Året därefter, 1990, varvade dock Mats Olsson ner – blott 27 år ung – med spel i betydligt lägre sammanhang.

Mer läsning

Annons