Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ros har segervittring

Han har bara haft en sak i huvudet sedan i våras. Att ta hem mästerskapet i Porsche Carrera Cup. I helgen kan drömmen bli sann.

Annons
SMK Sundsvalls jättetalang Fredrik Ros står inför sin andra banracingfinal med segervittring. I fjol blev det pannkaka av alltihopa, då han krockade med föraren Magnus Wallinder redan på uppvärmningen och tvingades bryta.
Det var den mästerskapstiteln, det.
Nu står han återigen på startlinjen - hungrig och beredd.
Att vinna mästerskapet är det enda jag tänkt på sedan april. Så nog vill jag väldigt gärna vinna, säger 19-åringen beslutsamt.
Redan i onsdags var Porsche Team Sweden - där Fredrik ingår - på plats för att förbereda sig på bästa sätt. Under torsdagen tränade de och i går var det tidskval.
Ett kval som Fredrik Ros varit snabbast i under de tidigare sju deltävlingarna i cupen.
I går blev han \"bara\" tvåa.
Det är lite surt eftersom jag varit snabbast alla gånger tidigare. Men det tog tid innan jag fick bra fäste i däcken och jag satte inte min bästa tid förrän på sista varvet, förklarar Kvisslebysonen.
Som tur var heter killen i pole position Alex Danielsson och inte Niklas Karlsson. För det är Karlsson som är Ros värsta konkurrent på mästerskapssegern.
I dagens race kommer Fredrik då att ha Niklas Karlsson bakom sig, jagandes, bara ett par hundradelar efter.
I fjol var det jag som jagade, nu är jag jagad. Men jag har några poäng att spela på, så det gäller att köra koncentrerat och tänka på poängen.
Ros leder mästerskapet inför finalhelgen med sex poäng före Karlsson. Om Karlsson vinner båda racen med Ros efter sig som tvåa så hamnar duon på samma poäng. Då vinner Karlsson på flest segrar. Vinner någon annan räcker det med att Ros är placeringen bakom Karlsson för att säkra mästerskapet.
Ros försöker vara lugn inför årets viktigaste race.
Man får ta det för vad det är. Det är bara att gå ut och göra två bra race, säger han.
Det låter enkelt. Men erkänner sedan att det är lite svårare än så.
Det är lättare att säga det än att tänka det ...
Efter fem veckor med körtelfeber har Fredrik Ros tappat i både vikt och träning. Han åt penicillin så sent som i torsdags, men hoppas nu ha blivit frisk. Under ett par tävlingar har Fredrik kört med hög feber och varit riktigt risig.
Nu verkar vinden ha vänt.
På tidskvalet körde jag ju 20 minuter i sträck och det kändes bra. Jag är lite tunn eftersom jag inte kunnat träna, men nu ska det vara okej.
Fredriks teamkamrat, banracinglegendaren Jan \"Flash\" Nilsson, hade problem med en koppling som gick sönder, så han satte bara tionde bästa tid i går. Han är med och slåss om pallplatserna även han, men lär få det tufft från den positionen.
På placeringen före honom återfinns gästföraren och speedwaystjärnan Tony Rickardsson.

Mer läsning

Annons