Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ros kör världens tuffaste porscheserie

/

DTM-final på tyska Hochenheim.
Med skandinaviske mästaren Fredrik Ros från Sundsvall i porscheklassen.
– Jag hoppas kunna göra en Richard Göransson, säger Ros.

Annons
Richard Göransson visade i och med sin EM-titel förra helgen att STCC håller internationell toppklass. Samma helg imponerade Nicklas Karlsson i den asiatiska Porscheserien.
Nu vill SMK Sundsvalls Fredrik Ros visa framfötterna igen.
De fyra främsta förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar i helgen i samband med DTM-finalen på Hockenheim. 20-årige Fredrik Ros från Kvissleby blev skandinavisk mästare för en månad sedan och har redan tävlat på Hockenheim två tillfällen tidigare.
Båda gångerna för ett år sedan och i våras blev han nia, men låg femma som bäst.
Nu siktar han högre.
En absolut realistisk målsättning är topp fem. Men man vill fortsätta visa världen att Sverige har bra racerförare, hoppas man kan göra en Richard Göransson och kröna säsongen med en topplacering, säger Ros.
DTM-finalen lockar riktigt stor publik, i fjol tävlade Ros inför närmare 140000 personer. Men det är ingenting han tänker på inför helgens lopp.
Eftersom jag varit där två gånger tidigare så blir man inte lika imponerad. Visst är det häftiga bilar och spännande att se på, men publiken spelar ingen roll.
För Fredriks del kan det här vara sista racet i klassen Porsche Carrera Cup.
Planer finns på en debut i STCC. Men än så länge är det ingenting klart.
Jag har varit och provkört en STCC-bil för att se hur det känns och det gick förvånansvärt fort trots att det är en motorsvag klass. Det var en helt annan väghållning. Så jag skulle gärna vilja få chansen i STCC.
Men först ska alltså Hockenheim avverkas. I världens tuffaste Porschetävling.
Det måste stämma till 110-procent om det ska bli en seger. Men jag ska vända ut och in på mig själv och då har jag i alla fall gjort mitt bästa.
Förutom Fredrik Ros kör också Janne "Flash" Nilsson, Alx Danielsson och Nicklas Karlsson för Sverige. tävlingarna inleds med träning fredag, kval lördag och finalrace på söndag.

Mer läsning

Annons