Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ros och Flash i samma team

STCC:s profil Janne \"Flash\" Nilsson ska köra för Posche Sverige i Carrera Cup. I samma team som Fredrik Ros från SMK Sundsvall. — Det ska bli kul. Självklart har jag förhoppningar att knyta ihop säcken i år, säger 19-årige Ros.

Annons
Fredrik Ros drar dock inga höga växlar av att representera fabriksteamet Posche Sverige tillsammans med mycket rutinerade racingföraren Janne \"Flash\" Nilsson.
Jag ska göra allt för att klå upp honom. Vi är lika mycket mot varandra som med varandra när det är tävling fast vi kör för samma team, säger Ros.
Racingföraren från Kvissleby är \"bara\" 19 år. Men trots åldern har han tävlat i flera år. Efter tre års tävlande i Formel Ford tog han i fjol steget över till Posche Carrera Cup. Det blev succé direkt, Fredrik Ros blev tvåa efter fabriksteamets Robin Rudholm.
Och succén gav Fredrik ett kontrakt med just Posche Sverige.
I dagarna blev det klart att det är Janne \"Flash\" Nilsson som blir hans kollega i teamet. Flash ska köra STCC och Carrera Cup under en och samma säsong.
För Fredriks del innebär bytet till Posche Sverige lite bättre förutsättningar till nya framgångar. I torsdags reste han till Tyskland för att hämta sin nya bil och för att testköra i samband med DTM-premiären.
Det är lite nervöst. Jag kommer inte ens att ha suttit i min bil när de andra bara kör fullt varv efter varv, säger Fredrik innan avresan.
Redan i fjol var han med och körde i tyska Carrera Cup, då i självaste DTM-finalen. En upplevelse utöver det vanliga.
Då var det 137.000 åskådare... Men det märkte man inte av när man körde. Det var mest före och efter racet som jag gick runt och tittade lite på allt folk, säger Fredrik.
Samtidigt som banracingsatsningen kör igång går Fredrik in på sista svängen i lumpen. Han tjänstgör vid S4 i Östersund där han är lastbilsförare, något han blir klar med den 13 maj.
Han längtar efter att säsongen ska dra igång.
Det ska bli kul att krypa ned i stolen och dra iväg. Och jag kommer att ha ett race i kroppen när vår skandinaviska serie kör igång här hemma. Det är en stor fördel, säger Fredrik Ros.
Målsättningen är att tampas i toppen även i år och helst av allt skulle Fredrik vilja vinna.
Det är mycket som spelar in, men självklart har jag förhoppningar om att vinna, säger han och fortsätter:
Det här är en längre satsning jag gör, men vi får se hur lång den blir. Drömmen är att köra internationellt i framtiden, men just nu satsar jag på det här, säger Fredrik Ros.
Lördagens kval i tyska Carrera Cup följs upp med race under söndagen. Med Fredrik Ros från SMK Sundsvall på startrakan. Räkna med full gas för hans del.

Mer läsning

Annons