Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutin i målet och bra mittbackar gav Häcken poäng

Två vältajmade mittbackar och en rutinerad inhoppare i målet kan räcka långt. Det räckte till en poäng för Häcken i bortapremiären mot Malmö, 1– 1 (0– 1). –  Det var bra att ta den nu, för när planerna blir bättre blir MFF bättre, sade Håkan Svensson, 36.

Annons
Tidigare Halmstad, AIK och Elfsborg, men numera backar Håkan Svensson upp Häckens unge Christoffer Källqvist, 22, som missade den allsvenska premiären på grund av en bråkig lårmuskel.
 Jag hade tänkt att varva ner i division IV hemma i Hyltebruk. Men tyckte att det kändes för tidigt så jag tänkte om när Häcken frågade om jag ville vara reserv och backa upp deras unga målvakter.
I söndagskväll kom samtalet till Halmstad: Du får stå.
 Jag har gjort fyra träningar med laget på tre veckor. Men jag peppade mig genom att tänka på alla matcher jag stått genom åren. Ja, det kändes fint, sade Svensson.

Motade skott
Han hoppade på Häckens spelarbuss vid Eurostop invid E6:an i Halmstad.
Och några timmar senare på måndagen stod han i målet på Malmö stadion. Tog närskott, tog långskott och hade mycket god hjälp av mittbacksparet Jimmy Dixon och Teddy Lucic. Det var väl närmast den trion som såg till att Häcken fick poängen, och klarade Malmös försök till att klippa tre poäng.
För Häcken var ganska pressade och nertryckta under matchen.
Det sade faktiskt Häckens tränare Stefan Lundin. Och Malmös nye, Sören Åkeby, var inne på samma spår:
 Teddy och Dixon är ju jättebra. Men vi väntade många gånger för länge med bollen i stället för att spela snabbt och komma förbi. Och inlägg mot dem, ja, de är bra på huvudet.
Malmö satte fart från början, men det var Häcken som tog ledningen.

Mål av Lucic
I den sjätte minuten skickade Teddy Lucic in 1 0 på efter en hörna som blev en retur. Där missade Malmö i fyrbackslinjen när två av försvararna sprang i hop och Lucic fick luckan att bredsida in bollen.
Efter målet pressade och pressade MFF. Niklas Skoog, tillbaka efter fjorårets skada, nickade över. Afonso Alves slog bollen utanför med en halvvolley.
Skoog fick bra träff från nära håll, men rakt på Håkan Svensson som boxade bort bollen.
Knappt en kvart efter pausen kom Malmös kvittering. På 51 sekunder slog Afonso en frispark i ribbkrysset, och höll sig framme på en ny frispark när han nickade in 1 1.
Det blev inte fler mål. Men det var nära för MFF, men Håkan Svensson klarade både Anders Anderssons långskott och returen som gick till Yksel Osmanovski.
Sören Åkeby fick en poäng med sitt nya lag, en av guldkandidaterna, i hans återkomst i allsvenskan.
 Vi spelade fin fotboll, hade bra passningar och jag är ganska nöjd med en poäng, summerade Åkeby.

Mer läsning

Annons