Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra är våra NHL-stjärnor

/

Zäta, Jonte, Modin, Påhlsson och Nordgren. Hur bra är de egentligen? Vi lät de som följer spelarna närmast berätta. Här skriver fyra amerikanska krönikörer själv – bara för ST:s läsare.

Annons
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
Ålder: 25.
Position: Forward/center.
Matcher: 16. Mål: 8. Pass: 9. Poäng: 17. +/-: +10. Utv.min: 4. Istid/match: 18.27.

\"Henrik har betytt allting för Detroit hittills i höst. Varje kväll är han en av de som går ut och är bäst på isen. Tillsammans med Pavel Datsiuk och Tomas Holmström har han tagit Detroit dit de är just nu. När Pavel och Henrik spelar tillsammans är de otroligt svårstoppade, eftersom motståndarna inte kan stirra sig blinda på en av dem. Dessutom är de båda otroligt bra vänner, bor ihop när de reser, och det märks på isen att kemin mellan dem är perfekt.
Henrik har växt sedan han spelade här sist, och hans styrka med pucken är otrolig. Hans namn är kanske inte lika känt i NHL som Forsberg eller Datsuik än, men när den här säsongen är över kommer han vara en av de allra största. \"

Helene St. James, hockeyreporter, Detroit Free Press, Michigan.

Fredrik Modin, Tampa Bay Lightning
Ålder: 31.
Position: Vänsterforward.
Matcher: 15. Mål: 2. Pass: 7. Poäng: 9. +/-: +1. Utv.min: 16. Istid/match: 19.27.

\"Tillsammans med Vincent Lecavalier är Fredrik Lightnings jämnaste spelare. Han är inte alltid den som syns på isen, men han dödar mycket utvisningar tillsammans med Martin St. Louis och är en duktig tvåvägsspelare.
Jag tror ändå att Fredrik kan ta ett steg till. Han är så duktig bakom målet och så svår att ta bort att han borde kunna skapa ännu mer. Dessutom har han så bra skott att han borde skjuta mycket, mycket mer.
I höst har Fredrik spelat mycket med Brad Richards som center och när Martin St. Louis är högerytter är nog den kedjan en av NHL:s tre bästa kedjor.\"
Erik Erlendsson, hockeyreporter, Tampa Tribune, Florida.

Samuel Påhlsson, Anaheim Mighty Ducks
Ålder: 27.
Position: Center.
Matcher: 16. Mål: 1. Pass: 5. Poäng: 6. +/-: -1. Utv.min: 8. Istid/match: 16.46.

\"Efter en trög start har hela laget fått upp farten nu. Sammy gör inte så många mål (ett mål på femton matcher), men jag har alltid tyckt att han är en väldigt genuin spelare.
Han är jättebra på att döda utvisningar och mycket duktig defensivt. Han har, precis som Jonathan Hedström, spelat med flera olika kedjekamrater, eftersom Ducks har plockat runt en hel del på grund av skador. Nu är både Sergei Fedorov och Sandis Ozolinsh borta, och det påverkar självklart laget, men jag tror de kan bli riktigt bra i vinter.\"
Dan Wood, hockeyreporter, OC Register, Kalifornien

Niklas Nordgren, Carolina Hurricanes
Ålder: 26.
Position: Vänsterforward.
Matcher: 11. Mål: 1. Assist: 1. Poäng: 2. +/-: -1. Utv.min: 14. Istid/match: 11.19.

\"Niklas har etablerat sig som en ordinarie spelare i Carolinas lineup, mestadels som expert på att döda utvisningar. Han har flyttat mellan tredje- eller fjärdekedjan beroende på motståndet.
I lördags spelade han till exempel i första och andra perioden, och var sedan helt bänkad i tredje.
Med sin skridskoåkning och hockeykunnande är han definitivt en NHL-spelare och han spelar ett fysiskt, nordamerikansk spel. När han blir mer säker i sitt spel och kommer mer till rätta förväntar jag att han kommer göra fler mål, men det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen.\"
Luke DeCock, hockeyreporter, News Observer, North Carolina

Jonathan Hedström, Anaheim Mighty Ducks
Ålder: 27.
Position: Högerforward.
Matcher: 14. Mål: 3. Assist: 2. Poäng: 5. +/-: -4. Utv.min: 14. Istid/match: 16.05.

\"Hedström anser jag har spelat mycket bra. Han har tre mål och fem poäng på 14 matcher. Han har spelat med en hel rad olika kedjekamrater och i flera olika rollen, och gjort det bra. Förutom att spela i sin vanliga kedja har han också fått en del istid under spel i numerärt underläge och spelat en del i powerplay.
Jag tycker han är en bra och stark spelare, som kan lyfta laget.\"
Dan Wood, hockeyreporter, OC Register, Kalifornien

Mer läsning

Annons