Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill den nye chefen utveckla Bergsåker

/
  • Sporten träffade Jens Berglund under sin första arbetsdag som ny travbanechef för Bergsåker.

Han har en lång karriär bakom sig som framgångsrik företagare.
Numera är det travbranschen som gäller – och sedan i måndags är Jens Berglund ny travbanechef på Bergsåker.
I en intervju med Sporten berättar han om hur han ser på banans framtid.
– Nyrekrytering är den allra största utmaningen, säger 49-åringen från Kramfors.

Annons

De senaste tre åren har Jens Berglund, 49, jobbat som platschef på Dannero.

Det kommer han fortsätta med tills vidare – samtidigt som han tar över avgående Peder Södermans arbete som travbanechef på Bergsåker.

I måndags gjorde han sin första dag på sitt nya jobb.

– Det här är en jättestor chans för mig och jag är oerhört stolt. Att få vara travbanechef för en av landets allra största travbanor är bland det roligaste man kan göra om man tycker om trav, säger Jens Berglund.

Vem är du, Jens?

– Jag är då 49 år och kommer från Kramfors. Innan jag började på Dannero så hade jag jobbat 17 år som föreningschef vid ett konsumföretag i Långsele. Jag kommer från en riktig travfamilj. Själv har jag b-licens och brorsan (Jörgen Berglund) har en egen hästgård där jag brukar hjälpa till. Sedan har jag en kusin som är chefredaktör för V75-guiden.

Du kommer att arbeta på två banor samtidigt, hur kommer det fungera?

– Vi vill ju hitta en gemensam organisation och struktur för att kunna ha ett större samarbete mellan banorna. Det är ett sätt att utveckla verksamheten och kan vi utbyta erfarenheter med varandra och hitta ett bra samarbetssätt så kommer det gynna båda banorna. Bergsåker och Dannero är som två olika företag, och jag är säker på att vi kan byta tjänster med varandra och samarbeta mot exempelvis sponsorer.

Bergsåker raknas som en av Sveriges fyra största travbanor och det här året har framgångarna inom rikstoton duggat tätt över Bergsåker.

Jens Berglund ser en ljus framtid för banan.

– Det har varit helt otroliga framgångar, och det är någonting att vara stolt över. Det är också det jag vill jobba för, att alla som jobbar på och för Bergsåker ska vara stolta över sin bana och över varandra. Det är väldigt viktigt. Bergsåker ska fortsätta att vara en av landets största banor, och det finns väldigt bra förutsättningar för det. Tillsammans med Dannero erbjuds 70 tävlingsdagar per år, och det är bara 1,5 timme mellan banorna.

Vad är den största utmaningen för Bergsåker inför framtiden?

– Det är helt klart nyrekrytering. Vi är i behov av ny publik, nya spelare, nya tränare. Allt som kan tillföra något till travet är av yttersta vikt. Vi måste jobba väldigt hårt för att locka nya människor till oss, och det arbetet får aldrig stanna upp.

Jens Berglund är tillförordnad travbanechef på Bergsåker det närmaste halvåret – men en förlängning ligger givetvis nära till hands.

– Det hänger lite på hur allt går och hur vi fungerar med varandra. Men det är klart att om vi hittar ett bra samarbete så finns det säkert bra förutsättningar.

Det säger Jens Berglund, mannen som ska basa över Bergsåker och få till ett långsiktigt samarbete med Dannero.

Mer läsning

Annons