Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saglik polisanmäls — ÖSK i bråk med Riksidrottsförbundet

IFK Göteborgs lån från Frölunda Erkan Saglik polisanmäls för överfallet på Magnus Samuelsson i superettanmatchen i förra månaden. Beslutet togs av polismyndigheten i Örebro län efter samråd med åklagaren. Saglik anmäls för misshandel.

Annons
Det var i matchen mellan Örebro och Frölunda i början av augusti som händelsen inträffade. Magnus Samuelsson fick en spark i huvudet av Saglik som avstängdes av Svenska fotbollförbundet i fyra matcher.
Örebro SK var inte nöjd med fotbollförbundets dom, men klubben och Magnus Samuelsson missade att anmäla Sagliks spark till förbundet och försartte därmed chansen att överklaga domen, skriver Nerikes Allehanda.
 ÖSK är amatörer som inte vet hur reglerna fungerar, säger Christer Pallin som är jurist på Riksidrottsförbundet till NA.
I onsdags gick tiden för överklagan ut.
ÖSK-ordföranden Rose-Marie Frebran och klubbens styrelse har hela tiden trott att man har kunnat överklaga domen till Riksidrottsnämnden.
Det var fel.
Bara parterna i målet, anmälaren Johnny Lundbäck och den anmälde Erkan Saglik, hade rätt att överklaga.
ÖSK:s styrelse har inte haft koll på tävlingsbestämmelserna och Christer Pallin, jurist på Riksidrottsförbundet dömer klubben hårt.
 Generellt har svenska idrottsledare och klubbar inte en susning om att de själva kan anmäla. Jag tycker att det är synd att kunskapen är låg, eftersom klubbarna vill vara professionella i sin verksamhet.
 Jag kan bara konstatera att det är mycket att hålla reda på och att reglerna är oerhört stelbenta och svårförståeliga. Man har helt inte tänkt igenom vad som är rimligt. Vi blir helt osynliga i det här fallet, säger Frebran.
Erkan Saglik spelar säsongen ut för IFK Göteborg sedan den allsvenska klubben lånat honom från Frölunda.

Mer läsning

Annons