Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saglik stängs av i fyra matcher

Fyra matchers avstängning. Det blir straffet för Erkan Sagliks attack mot Örebros Magnus Samuelsson. —  Det var en stark och ful överreaktion, säger Per Ågren, ledamot i Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutskott (TU), till TT. Men Samuelsson är besviken på domen och överväger att dra ärendet vidare.

Annons
Superettanmötet mellan Örebro SK och Västra Frölunda på Behrn Arena söndagen den 7 augusti spårade ur totalt. Örebroförsvararen Magnus Samuelsson knuffade till Frölundas Erkan Saglik sedan denne gått hårt åt ÖSK-målvakten Peter Westman. Knuffen fick Saglik att se rött. Liggande tog han sats med båda fötterna och träffade Samuelsson i ansiktet med en våldsam spark. Saglik fick grov utvisning, Magnusson ett söndersparkat ansikte som senare syddes i hop.

Blev provocerad
På torsdagen hade TU ett sammanträde där man beslutade att stänga av Saglik från 20 augusti till 4 september. Frölunda-talangen missar därmed ytterligare fyra seriematcher.
 Vi tycker att strafflängden är rimlig eftersom Sagliks överreaktion var stark och ful, säger Per Ågren och fortsätter:
 Normalt när det handlar om överreaktioner brukar strafflängden bli två matcher, men den här var värre. Samtidigt kom vi fram till att han blev provocerad, både fysiskt och verbalt, i samband med utvisningen, där av att straffet inte blev ännu längre.
Saglik har i år spelat 14 seriematcher och har på dessa dragit på sig sju varningar och ett rött kort. På torsdagseftermiddagen fick han besked av TT om TU:s dom angående utvisningen mot Örebro.
 Jag har inga kommentarer i dagsläget. Jag vill inte läsa något sånt här på en hemsida utan vill ha förbundets rapport innan jag tar ställning till avstängningen, säger han.

Besviken Samuelsson
Magnus Samuelsson är besviken på att straffet inte blev hårdare.
 Jag skulle skämmas om jag varit med och beslutat om den domen, säger han på ÖSK:s hemsida.
 Kalmar FF:s Dede Anderson blev avstängd sju matcher för en skallning som knappt nuddade motståndaren. Men när en spelare gungar fart och med full kraft sparkar någon i ansiktet så blir det ett betydligt mildare straff. Jag begriper ingenting. Förbundet talar ju så mycket om att man vill ha bort våldet från arenorna men det verkar bara vara tomma ord.
Samuelsson förnekar att Saglik blivit provocerad.
 Jag har absolut inte sagt någonting sådant och inte hört någon annan säga något dylikt heller. Jag tycker att det är oerhört frustrerande att förekomma i ett sådant här sammanhang och att jag, som drabbad, skall behöva sitta och försvara mig.
Han överväger att ta ärendet vidare.
 Ja, som det känns nu så kommer jag att göra det. Så här får det inte gå till. Jag tycker det är mycket konstigt att man bara låter en spelare yttra sig. Ingen från förbundet har hört av sig till mig och bett om min version av det hela trots att det var jag som fick sy en massa stygn i ansiktet.

Mer läsning

Annons