Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salo vaktar målet igen — i Frölunda

Tommy Salo gör comeback i hockeymålet — efter att knappt ha hunnit vara borta. På torsdagen meddelade Frölunda att man har skrivit ettårskontrakt med Salo.

Annons
I mars sade den 34-årige, meriterade målvakten att hans karriär var slut. Tommy Salo bröt sitt gällande tvåårskontrakt med Modo efter bara en säsong.
Nu är han tillbaka i elitserien. Hos mästarlaget Frölunda, där Salo gör sin första träning på fredagen. Frölunda behövde en ny målvakt sedan Henrik Lundqvist flyttat till New York Rangers.
 Vi tog den första kontakten för drygt två veckor sen, när vi fick höra att Tommy flyttat till Göteborg av familjeskäl, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian till TT.
I det läget visst Frölunda inte om Salo var sugen på att spela igen.
 Vi ville bara kolla, och få lite goda råd om andra målvakter. Men Tommy var väldigt intresserad av att få spela här. För oss var det viktigt att få ett sånt gensvar direkt, säger Ahdrian.
Modo reagerade dock på målvaktens ändrade planer och ville ha ersättning, eftersom Salo hade ett år kvar på kontraktet i Örnsköldsvik. På onsdagen drog Modo tillbaka kravet, sedan elitklubbarnas organisation Hockeyligan gjort klart att man vill skapa ett system för hur liknande frågor ska lösas i framtiden.
 Vi ville inte gå vidare innan Modo sagt sitt, påpekar Mats Ahdrian.
Enligt Frölunda blir Salo \"en normalt betald elitseriemålvakt\".
 Det har aldrig handlat om pengar från Tommys sida. Han kommer inte hit som nån fixstjärna, framhåller Ahdrian.
Det var tränaren Stephan Lundh som tog Frölundas första kontakt med Salo.
 Tommy är en mycket bra målvakt. Hans personlighet liknar Henrik Lundqvists. Båda drivs av en vilja att göra sitt yttersta, samtidigt som de också har en befriande distans till hockeyn, säger Lundh till TT.
 Det skall bli väldigt inspirerande. Frölunda har ett mycket bra lag som spelar inför Sveriges bästa och största publik. Jag har dessutom väldigt bra minnen från Scandinavium VM 2002, säger Tommy Salo till Frölundas hemsida.

Mer läsning

Annons