Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtliga experter överens: Inga klara besked från Timrå

Dagen efter Elitseriepremiären är tidningskrönikörerna till synes eniga om att försäsongsintrycken består. Mesta mästarna Djurgården går en jobbig säsong till mötes, medan Timrås form- och kapacitetsbesked var mer svårtytt.

Annons
Aftonbladets Lasse Anrell tycker den första perioden blottade en befarad svaghet i Timrå: \"man har ont om riktiga målskyttar. Laget dominerade första perioden totalt. 103 i skott är smickrande för Djurgården. Timrå borde haft fem-sex mål på sitt övertag.\"
Djurgårdens insats i denna första period beskrivs som en hönsgård som väcker oro.
\"Den utspelning de utsattes för såg märklig ut; normalt brukar även dåliga lag klara av att försvara sig så att det ser okej ut. Djurgården klarade ingenting. De var aldrig ute ur egen zon- Isen i Timrås försvarszon var blank. Särkijärvi talade om 70-talshockey stora bågar. Ingen kroppskontakt. Han hade rätt. Det var Eltiserien mot Supersjuan\", beskriver Anrell, som dock konstaterade att det blev bättre i andra perioden.
När det gäller Timrå pekar den färgstarke Sportbladetkrönkören att det, trots avsaknaden av naturliga målskyttar, finns ett liv i Timrå även efter Zetterberg, Modin och Kiprusoff, även om nye målvakten Mika Oksa hade svårt att imponera. \"Jag är tveksam till hans storhet\", skriver Lasse Anrell.
Expressens Mattias Ek besökte, i likhet med Svenska Dagbladets Jan Majlard, gamla goda Gavlerinken, där Brynäs körde över Leksand i Gävle-Daladerbyt. Och där Ångeprodukten Anders Bäckströms 17-årige son Nicklas gjorde stor succé tillsammans med bland andra Njurunda- och Timråfostrade Mathias Månsson.
Men Ek hann också med att dra följande slutsats: \"Tungt för bottentippade Djurgården och Mora att torska direkt. Trots att båda hade häng på poäng.\"I Dagens Nyheter är Malin Fransson ishockeyreporter. Och flitiga Fransson hann förutom en matchrapport avlägga en analys, som talade om att målvakten Teemu Lassila kan bli Djurgårdens räddning i vinter.
Enligt Malin Fransson bygger DIF:s budgetsatsning på att vilja, mod och motivation ska kunna besegra kunskap och klass. Men:
\"Efter första perioden i säsongspremiären mot Timrå höll ingen lagdel och ingen enskild spelare, målvakten Teemu Lassila undantagen, mer än allsvensk klass. Och då menar vi ett bottenlag i allsenskan... De första 20 minuterna var de sämsta klubben presterat i en tävlingsmatch på många år.\"

Mer läsning

Annons