Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtliga svenskar utslagna i Monte Carlo

Monte Carlo var paradiset för tennis-svenskarna under ett par decennier.
I dag är situationen annorlunda. På tisdagen försvann Robin Söderling och Thomas Johansson från furstendömets klassiska grus.
Därmed överlevde ingen svensk första omgången i Masters-serien.

Annons
Robin Söderling gjorde comeback sedan han opererat menisken i knäet i början av mars. Inte sedan turneringen i Dubai i februari hade Robin spelat på ATP-touren när han gick in för första omgångens möte med Fabrice Santoro, 32-åringen som bäst varit i semifinal i Monte Carlo 1997.
Santoro vann med 76 (73), 75.
 Jag ska inte skylla förlusten på skadan. Det som hämmade mig var att jag varit borta från touren i två månader plus att jag spelade fruktansvärt illa, säger Robin Söderling.

Mot Paris
Svensken rörde sig bra på banan, men bjöd fransmannen på alldeles för många misstag.
  Jag skulle bara vunnit den här matchen. Santoro gav mig upplagda lägen hela tiden, men jag hade ingen träff, säger Söderling Robin med en djup suck.
Planen ligger kvar för honom och coachen Peter Carlsson. Nu väntar Barcelona, Rom, Hamburg på resan mot Roland Garros och Paris i slutet av maj.
  Jag har spelat tio matcher i år. Jag har gjort fem riktigt bra och fem riktigt dåliga. Märkligt nog kom alla fem bra samma vecka när jag vann titeln i Milano, summerar Robin Söderling.

Johansson utslagen
Thomas Johansson, nummer 19 på världsrankingen, var favorit mot fransmannen Jean-Rene Lisnard, som aldrig varit bättre rankad än 84 i karriären.
Men Lisnard vann på stabilt grundspel och kämpatakter med 46, 64, 62.
Den här dagen hjälpte det inte ens att förre svenske gruskungen Kent Carlsson ivrigt stöttade från läktarplats.
Tiderna förändras.

Mer läsning

Annons