Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanny med i OS-truppen

– men Lindström har en lång väg att vandra Matchstraff och kritiserad i torsdags. Uttagen i preliminära OS-truppen i går. Vinst i Scaniarinken i dag? Sanny Lindström hoppas.

Annons
Timrås lagkapten hamnade i fint sällskap i går.
Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafson presenterade den preliminära OS-truppen med namn som Peter Forsberg, Mats Sundin, Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson och Sanny Lindström.
Jag fick papper om OS tidigare i veckan. Jag har inte lagt så stor vikt vid det, men visst är det kul att mitt namn finns med, säger Sanny.
Grejen är att det är 64 namn som är uttagna, medan den slutliga truppen som tas ut den 22 december bara ska innehålla 23 namn.
Hur många backar är det med? Jaså, 22. Ja, då är det 21 som går före mig då ...
Även om OS lär stanna vid en avlägsen dröm, så visar uttagningen att Bengt-Åke tror på Timrås lagkapten i \"vanliga\" landslagssammanhang utan NHL-stjärnorna.
Jag har i alla fall fått in en fot i landslaget och varje gång jag får chans att vara med är det otroligt kul. Det låter som en klyscha, men det är faktiskt bonus varje gång jag kommer med, säger Sanny och tillägger:
Jag är himla nöjd med min insats i Tjeckien och jag utvecklas varje gång jag är med i landslaget.
Trots nomineringen tror han inte på spel i nästa landslagsturnering, Karjala Cup i Finland i november.
Jag tror inte att jag kommer vara med där. Det lär testas en del nygamla spelare, som Kenny Jönsson och Marcus Ragnarsson, säger Lindström.
I eftermiddag spelar han elitseriematch med sitt Timrå IK mot Södertälje i Scaniarinken.
Lindström finns med, då det inte kommit in någon anmäla än så länge mot honom efter matchstraffet senast.
Jag har sett tackligen i efterhand och det är inte speciellt snyggt. Domaren gjorde helt rätt som gav mig matchstraff, men jag hoppas inte att det blir någon avstängning.
När det gäller den första OS-truppen så återfinns naturligtvis Medelpads tre stora hockeystjärnor med: Njurundasönerna Fredrik Modin och Henrik Zetterberg och Ånges stolthet, Samuel Påhlsson.
Ex-timråiten Jonathan Hedström finns också med, däremot inte Carolinas Niklas Nordgren.
Andra namn som saknas är NHL-keepern Johan Hedberg och Phoenixspelaren Fredrik Sjöström.
De enda allsvenska spelarna är Kenny Jönsson och Marcus Ragnarsson.

Mer läsning

Annons