Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Hjertman femma i Nationella cupen

I strålande solsken avgjordes i helgen Nationella cupen i alpint i Nolby. Sundsvalls stora talang Sara Hjertman visade framfötterna återigen och placerade sig på en femteplats totalt efter gårdagens andraplacering i storslalom. — Vi har haft fantastiska dagar, arrangemanget har gått jättebra och de tävlande har varit toppen, sa den nöjda tävlingsledaren Urban Wickman.

Annons
Nationella cupen har genomförts vid 16 tillfällen under säsongen, av de räknas åkarnas åtta bästa tävlingar totalt sett.
I lördags började finaldagarna i Nolbybacken med slalom där de lokala framgångarna inte var så stora. Bästa medelpading var 17-åringa Sara Hjertman från Sundsvall som placerade sig på en femteplats och därmed klättrade nio placeringar i den sammanlagda tävlingen.
Inför andra åket i storslalomet i går låg Sara på en tredjeplats 82 hundradelar efter ettan Emma Vågbratt. På 36,58, vilket var den snabbaste tiden, klättrade hon en placering till ett silver.
Jag är jättenöjd med mitt andraåk, det fungerade mycket bättre än det första, log Sara efteråt.
I och med knäskadan Sara Hjertman ådrog sig i fjol har hon enbart kunnat ställa upp i sex tävlingar men lyckades trots det placera sig på en femteplats i den totala cupen även fast man slår samman åtta.
Nu väntar fler tävlingar för den lovande utförsåkerskan, bland annat norska mästerskapen nästa vecka och ett återbesök i Ål i Norge där hon krossade knät.
Det känns bra att åka tillbaka dit, jag gillade backen och nu ska jag ta revansch, avslutade Sara.
På herrsidan hamnade Rickard Bjarnhagen längst upp bland de lokala åkarna på en 21:a plats.

Mer läsning

Annons