Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sargat Elfsborg löste problemen

För andra gången på fyra dagar slog Elfsborg Häcken. En nykomponerad backlinje höll nollan i matchen som slutade 2—0. Elfsborg löste sina problem strålande.

Annons
Fyra försvarsspelare saknades av olika anledningar. Johan Sjöberg, Andreas Nilsson, Jonas Lundén och Martin Andersson. Därtill tvingades krasslige Joakim Alexandersson ge upp efter 35 minuter, helt tröttkörd.
Ett mittförsvar med Johan Karlsson och Martin Strömberg med bara några få matcher i den positionen. En allsvensk debutant, Jesper Arvidsson på vänsterbacken och Daniel Mobaeck på andra sidan. Mobaeck som värvades från Kalmar som forward.
 Jag har väl spelat back någon gång innan. Men det går att räkna på ena handen, säger han.
Under de förhållandena var det riktigt bra gjort att hålla nollan mot ett offensivt starkt lag som Häcken. Speciellt i början var det Häcken som var vassast.

Sjöhage målade
Dioh Wiliams och Dulee Johnson hade var sitt fint läge. När Häcken hade sin bästa period i matchen.
 Sedan fick vi ett mål på oss när vi spelade så hyggligt, suckar Häcken-tränaren Stefan Lundin.
Det var talangen Joakim Sjöhage som efter inlägg av Jesper Arvidsson fick bollen via Hasse Berggren. Enkelt stötte Sjöhage in ledningsmålet från nära håll i 24:e minuten.
Enligt Stefan Lundin kom matchavgörandet tio minuter senare. När Häcken fick ett mål bortdömt efter hands på Dulee Johnson.
 Det präglade matchen och vi spelade väldigt stressigt efter det. Det blev ett jagande som inte passade oss.
Häcken försökte och försökte hela andra halvlek men kunde inte skapa en enda riktigt bra chans. Elfsborg hade å andra sidan några möjligheter att öka ledningen.

Haglund myste
Men det dröjde ända till 92 minuters spel innan tvåan kom. Genom inhopparen Andreas Klarström.
Han kom in också mot Malmö och fixade en poäng. Nu stängde han den här tillställningen definitivt.
Det gladde tränaren Magnus Haglund.
 Vi hade det tufft inledningsvis men klarade ut det. I andra halvlek hade vi väldigt bra försvarsspel. Med tanke på omständigheterna är vi väldigt glada för den här segern, myser han.
Hans Elfsborg passerade nu både Häcken och Kalmar och gick upp på sjätte plats i tabellen.
Och till nästa gång är några sjuka, skadade och avstängda försvarare tillbaka. Då får Haglund lite att fundera på när han ska ta ut laget. Inte minst backlinjen.

Mer läsning

Annons