Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsbästa av Maria Bodén i Ungern

Det började med åska och slutade med sol. Maria Bodén, Timrå GK, fick uppleva både ock när hon nådde sin bästa placering på Europatouren för året.

Annons
Men det kunde ha börjat bättre för de tävlande när damernas Europatour var på plats i Bukarest, Ungern i helgen. De tre första dagarna, när spelarna skulle lära känna banan i början av veckan, regnade bort helt. Knappast de bästa förutsättningarna för att lyckas.
Men det var inte så farligt för mig, jag spelade ju här i fjol och vet hur jag slår. Det var värre för dem som inte var här i fjol, säger Maria Bodén, Timrå GK.
För när väl ovädret släppte sin makt över golfbanorna sken Maria Bodén till. Rejält. Och nådde sin bästa placering för säsongen på damernas Europatour. En 69-runda och en 68-runda de två första tävlingsdagarna lovade mycket och till slut blev det också 15:e plats för Maria säsongsbästa. Men det kunde faktiskt ha gått ännu bättre.
Det gick riktigt bra de två första dagarna och två-tre under par är nog det mesta jag kunde slå. Synd bara att jag inte kunde spela riktigt bra sista varvet, säger Maria Bodén.
Sista rundans 72 slag gjorde att det till slut blev en 15:e plats för Bodén, tio slag efter segrande Ludivine Kreutz från Frankrike, men slutplaceringen innebär ändå att Bodén gjorde sin bästa turnering på årets Europatour.
Tidigare var 27:e platsen i Portugal i juni årsbästa-placering för Bodén. Ett tungt facit för Härnösandstjejen som siktar på att placera sig bland de 15-20 bästa på Europatouren i år, men som än så länge i år "bara" ligger på 52:a plats.
Så placeringsmässigt är jag inte nöjd med min säsong så här långt. Det har inte lossnat för mig tidigare, men jag känner att jag är på G nu, säger Bodén.
Som ser framsteg i sitt spel.
Mitt eget spel har blivit stabilare i år. Jag litar mer på mitt spel i år än i fjol, förklarar Bodén.
Framgången i Bukarest gav förutom 2 282.50 Euro i prispengar också ett skönt formbesked inför Brittish Open-kvalet som inleds på måndag.
FOTNOT: Maria Bodén har vunnit en tävling i år, Acer SA Women´s Open i Sydafrika. Den ligger dock inte på Europatouren.

Mer läsning

Annons