Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SBK slår ihop med Mittkäglan

Sundsvalls Bowlingklubb åkte ur Elitserien i våras och halva a-laget kastade in handduken.
Nu tar man nya grepp.
— Det är klart nu. Vi slår ihop med Mittkäglan, säger Micke Westman spelare och eldsjäl hos SBK.

Annons
Förra säsongen blev inte riktigt vad SBK hade hoppats på. Som nykomling i Elitserien var målet att hänga kvar. Nu blev det enkel resa tillbaka till Allsvenskan.
Men jag tycker att vi har ett så pass bra lag nu att vi ska kunna vara bland de fyra bästa till jul och ta oss vidare. Och vi siktar på att ta oss tillbaka till Elitserien, något annat mål finns inte, säger Westman.
Ändå har man som sagt tappat halva laget. Björn Vedin har försvunnit till Stockholm och Peter Tägtström, Peter Bergström och Hans-Olof Berg väljer att sluta.
Veteranen Micke Sundqvist tänker dock fortsätta. Och han är optimistisk:
Kanske kan vi skrämma i gång Peter, Peter och "Blixt" (Hans-Olof Berg) framöver. Tror nog att det kommer att börja klia i dem i vinter.
Av Mittkäglans spelare finns i dagsläget ingen som ska kunna ta en av de åtta platserna i SBK:s a-lag, men sammmanslagningen kommer att ge bredd.
Vi vill ha två lag igång för ungdomarnas skull. Mittkäglan klarar inte på egen hand att få ihop lag och vi har inte folk till två lag. Utan ungdomarna har vi ingen tillväxt och utan elitlag inget de kan se upp till, säger Westman.
Någon ny coach efter Kenneth Göransson är inte klar än.
Vi jobbar med ett antal namn och kommer att ha klart med ny coach till veckan om allt går som planerat.

Mer läsning

Annons