Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandinavian Masters kan bli utan de svenska stjärnorna

Sveriges bästa golftävling, Europatourtävlingen Scandinavian Masters, får troligen klara sig utan de tre största svenska dragplåstren i sommar.
Tävlingen passar inte in i spelschemat för Jesper Parnevik, Fredrik Jacobson och Joakim Haeggman.

Annons
Scandinavian Masters spelas i år på Kungsängens golfbana utanför Stockholm.
 Det vore synd att missa tävlingen eftersom den går i Stockholm, säger Parnevik som har familjen och vännerna i Stockholmstrakten.
 Men jag vet inte om tävlingen passar in i planerna med tanke på PGA-mästerskapen.
Årets fjärde och sista major är de amerikanska PGA-mästerskapen som spelas två veckor efter Scandinavian Masters, i år på Baltusrol-banan i Springfield, New Jersey.
Joakim Haeggman, som spelar på Europatouren, har med den svenska tävlingen i sitt tävlingsprogram, men är tveksam om han kommer att spela tävlingen eftersom den skulle bli hans tionde tävling på elva veckor.
Fredrik Jacobson har inte ens planerat att spela Scandinavian Masters. Han spelar på heltid i USA och hade tänkt vara ledig sex-sju veckor i sommar.
 Jag spelar bara Scandinavian Masters om jag känner att jag behöver någon tävling innan PGA-mästerskapen om jag får spela PGA-mästerskapen, säger Jacobson.
Både Jacobson och Parnevik har årets tredje major, British Open, som enda tävlingsmål i Europa i sommar. Ingen av dem är direktkvalificerade.
 Jag spelar nog kvaltävlingen här i USA, säger Jacobson.
 Jag vill inte missa British Open i år eftersom den går på St Andrews. Får jag ingen plats på annat sätt så kvalar jag, säger Parnevik.

Mer läsning

Annons