Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schumacher optimist trots uselt läge

Ralf Schumacher tror inte att storebror Michael kan försvara sin formel 1-titel och vinna den för åttonde gången.
Däremot tror förre F1-stjärnan Niki Lauda att Michael Schumacher vinner Monacos Grand prix på söndag.

Annons
Med fem av 19 deltävlingar avklarade har Michael Schumacher 34 poäng upp till ledande spanjoren Fernando Alonso. Schumacher har 10 poäng och Alonso 44.
I formel 1:s långa historia har ingen kört in det avståndet och blivit mästare. Och det blir inte lättare om Renault med Alonso fortsätter att vinna.
Men Michael Schumacher tror på sig själv och skrattar när han hör att lillebror Ralf, som har åkt in 14 poäng i sin Toyota, dömer ut hans chanser till slutsegern.
 Den som redan nu tror att vi inte kan slå tillbaka känner inte oss särskilt bra och vad vi är mäktiga att göra, säger Ferrariföraren.
Niki Lauda, som vann tre VM-titlar under sin långa karriär, tippar trots allt att Michael Schumacher vinner Monacos GP på söndag.
 Mitt intryck är att Ferrarin antagligen är den snabbaste bilen av alla, och jag tror inte att däcken slits lika hårt här som på andra banor, säger österrikaren.
Men även Lauda är tveksam till Schumachers titelchans. Han tror att det sannolikt kommer att handla om en strid mellan Alonso och finländaren Kimi Räikkönen.
 Kimi har en chans att förstöra allt för Alonso. Hans uppvisning i Barcelona var suverän, och bilen verkar vara mycket bra.

Tiger om framtiden
Den senaste tiden har det spekulerats mycket om Schumacher kommer att sluta efter den här säsongen, trots att hans kontrakt gäller ett år ytterligare. Själv vägrar tysken att svara på frågan.
Lauda tror inte att den sjufaldige mästaren kommer att lägga hjälmen på hyllan i förtid.
 Det planerar man inte i förväg. Den riktiga tidpunkten finns inte. Man bestämmer sig från en dag till en annan. När Michael märker att han inte har skoj längre kommer han att lägga av.
 Min känsla är att den dagen ligger långt fram i tiden. Jag tror att den situation som han befinner sig i sporrar honom otroligt mycket. Man kan utan tvekan säga att den är den största utmaning han haft i F1. Ju sämre det ser ut för honom desto farligare blir han.

Liknande erfarenhet
Lauda har själv varit i samma situation. I Kanada 1979 hade österrikaren ingen lust längre. Efter träningen bröt han sitt kontrakt med Brabham och försvann snabbt från banan. Lauda hade, som han sade, ingen lust att bara köra runt i cirklar längre. I stället för att köra loppet åkte han till Seattle och hämtade sitt eget första plan för sitt nygrundade bolag Lauda Air. Men affärerna gick inte så bra, och 1982 gjorde han comeback med McLaren för att finansiera firman.
Två år senare vann Lauda sin tredje titel.
1985 var det definitivt slutkört.

Mer läsning

Annons