Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schumacher trea i kvalet — problem för Barrichello

För de flesta andra var det ett kval, men för Ferrari en kamp mot klockan.
Är den nya bilen segerduglig till söndagens formel 1-lopp?
—  Mitt första intryck är att vårt hårda arbete har lönat sig och vi är tillbaka i toppen igen. Avståndet till de två framför bekymrar mig inte så mycket, sade Michael Schumacher, som var trea i lördagens kval.

Annons
Efter fiaskot i Malaysia flög Ferrari sammanlagt 15 ton bilmaterial till Bahrain. Där fick mekanikerna arbeta hårt och länge för att skruva ihop dem och det blev klara torsdag morgon.
 Vi fick verkligen ett bryskt uppvaknande i Malaysia och det var viktigt att vi har den nya bilen här, säger Schumacher.
Den nya skapelsen har bland annat en helt ny växellåda och fler små vingar bakom sittbrunnen för att förbättra trycket mot banan. Men ett problem för Ferrari är att det knappt finns några reservdelar för de bägge nya bilarna, då de ännu inte har hunnit med att tillverka dem.
Första offret blev andreföraren Rubens Barrichello.

Besvär för Barrichello
På fredagen gick hans växellåda sönder, inte elektroniskt utan mekaniskt. Brasilianaren fick sitta i garaget både under andra passet under fredagen och igen under lördagsmorgonen. Stallet kunde inte reparera växellådan på plats utan flög in en helt ny från fabriken. Men det var en kapplöpning med tiden om man skulle hinna bli klar i tid innan första kvalet.
Barrichello kom till start, men missade en inbromsning och fick bara 15:e tiden.
Michael Schumacher, som fått mer tid på banan, körde in på tredje plats. Tysken var 0,389 sekunder efter dagens snabbaste man, Renaultföraren Fernando Alonso. Tvåa i kvalet var den italienska Toyotaföraren Jarno Trulli.
I de två första loppen ansåg Michael Schumacher att bilen var dålig i kvalen och hyfsade i loppen.
 Nu verkar det som om det jämnat ut sig med de nya däcken från Bridgestone, säger den flerfaldige världsmästaren.

Räikkönen på sjunde plats
Finländaren Kimi Räikkönens tid räckte till en sjundeplats.
 Bilen får godkänt, men inte jag själv, säger han kritiskt.
 Det flygande varvet började bra men i sista delen av banan tappade jag omkring en halv sekund när jag körde lite för brett.
 Sjundeplats är inte precis den bästa så det kommer att bli ett ganska tufft andra kval för att försöka förbättra min startplats.

Mer läsning

Annons