Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schweiz lockar för Niklas Nordgren

/

Timrå hoppas locka hem Niklas Nordgren. Nu kan de snuvas på stjärnan – av penningstinna schweiziska storklubbar. – Det är kul att det finns klubbar som visar intresse, men jag har inte bestämt mig ännu, säger han själv.

Annons
Niklas Nordgrens säsong i NHL har inte blivit den succé den förre Timråspelaren hoppats på.
Han fick dåligt med speltid och byttes bort från topplaget Carolina Hurricanes.
I stället hamnade han i bottenklubben Pittsburgh Penguins, och inte heller där har genombrottet kommit.
Med anledning av det jobbar Timrå IK hårt för att få hem sin stjärna, och har haft stora förhoppningar om att Niklas ska välja tryggheten i Sverige före slitet och pengarna i NHL.
För Timrå skulle Nordgren bli precis den stjärna som behövs att bygga laget runt.
Men nu finns det ännu ett alternativ för Niklas Nordgren.
Flera schweiziska klubbar har hört sig för om ångermanlänningen. Hans agent, Björn Rockström, bekräftar det schweiziska intresset.
Flera klubbar har kontaktat mig och frågat om Niklas inför nästa säsong. Men jag och Niklas har inte hunnit prata så mycket om det här än, han har ju fullt upp med spelet där borta.
De schweiziska toppklubbarna har ett trumfkort som Timrå aldrig kan matcha.
Pengar och sådana i massor.
Lönerna i Schweiz är mångdubbelt högre än de Timrå kan erbjuda i elitserien, och för Nordgren skulle ännu ett proffsår kunna betyda mycket för den ekonomiska situationen den dag han väljer att lägga skridskorna på hyllan.
Jag tror inte Niklas vet riktigt själv vad han vill just nu. Vi får ta tag i den biten när säsongen är över för honom, säger Björn Rockström.
Klart är att Nordgren inte är helt nöjd med situationen i NHL. Trots att han kämpat på och gett sitt yttersta i såväl Carolina som i Pittsburgh har han inte fått något större förtroende från coacherna. På sex matcher i Pittsburgh har Nordgren inte heller gjort ett enda poäng, och så sent som i helgen var han bänkad när laget mötte Islanders.
Som det ser ut nu så tror jag inte att jag blir kvar i NHL. Jag trodde att jag skulle få spela mer när jag kom till Pittsburgh men det har inte blivit så, säger Niklas Nordgren som också börjar tröttna på livet som hotellinneboende i Pittsburgh.
Vi hade lägenhet och ett bättre socialt liv när jag spelade i Carolina, säger han.
Det kan bli Timrås smala lycka.
Eller någon schweizisk toppklubbs.
Jakten på Nordgren har i alla fall tagit en ny vändning.

Fakta Nordgrens NHL-facit
I Carolina: Matcher: 43. Mål: 4. Assist: 2. +/-: -4. Utv. min: 30.
I Pittsburgh: Matcher: 6. Mål: 0. Assist: 0. +/-: -1. Utv. min: 2.
Speltid/match i snitt: 7.11 minuter.


Mer läsning

Annons