Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF pressade serieledaren

Och fortsätter imponera. För trots att det blev förlust gav tjejerna serieledande Gideonsberg en rejäl kamp för poängen. — Vi får hela tiden nya påminnelser om att vi klarar detta, säger Anders Nilsson.

Annons
Nog har SDFF visat att de hör hemma i Norrettan. Och i går borta mot serieledarna Gideonsberg var det nära en ny poäng. Men tre segrar på sex matcher imponerar ändå för nykomlingen.
Vi gör en riktigt bra match och stör dem. Kanske att vi var förtjänta av en poäng också, funderade Anders Nilsson, tränare i SDFF, efter matchen mot Gideonsberg.
För det var en jämn match mellan två spelande lag med bra försvarsspel som publiken fick se. Få målchanser bjöds utöver målen.
Den offensiva tredjedelen stämde inte för oss i dag. Bland annat hade vi åtta-nio hörnor utan utdelning, förklarade Anders Nilsson.
Men gårdagens mål signerades i alla fall SDFF. Från 45 meter slog Lisa Lantz en lång svepande frispark direkt i mål. Ett mål som kunde räckt till en poäng om inte Elina Johansson hade gjort vinstmålet med 20 minuter kvar att spel.
För trots att SDFF försökte lyfta laget på slutet blev det inte mer än några halvchanser framåt.
Extra bittert att förlora med uddamålet, men det fanns mycket positivt i dag trots allt, sade Anders Nilsson.
Bäst i SDFF var mittfältarna Marie Barrling och Jennie Eriksson.
GideonsbergSundsvalls DFF 21 (10).
Mål, Gideonsberg: Elina Johansson 2, SDFF: Lisa Lantz.
Domare: Malin Skönberg, Hallstahammar.
Publik: 146.

Mer läsning

Annons