Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF tog ny skalp av topplag

/

Åttonde raka utan förlust. Nykomlingen SDFF övertygar i norrettan. — Nu ska vi gå obesegrade genom resten av serien, säger tränaren Mikael Helmersson.

Annons
Målet var att hålla sig kvar.
Helt plötsligt är man på övre halvan. Med mersmak.
Redan nu är vi ett topplag och slåss om tredje-fjärde plats. Det är bara att titta på alla andra nykomlingar, de ligger under strecket, i både norra och södra serien, säger Helmersson.
Gårdagens tunga seger över serietvåan Gideonsberg innebar att man klättrade i tabellen, med samma poäng och målskillnad som trean. Dock har Sundsvall gjort färre mål och ligger därför fyra.
Nu ska SDFF etablera sig som ett topplag i norrettan. Tränartrion med Mikael Helmersson, Anders Nilsson och målvaktstränaren Anders Åkergren har sina funderingar om hur det ska gå till.
För att göra det måste vi få behålla spelartruppen. Förr har vi sagt att vi saknat spets, men vi har egna spelare som börjar kliva fram. Dessutom måste vi ha samma förutsättningar med träningsmöjligheter, säger Helmersson.
Anders Nilsson fyller i:
Men vi måste öka träningsdosen ett snäpp till. Och för det måste föreningen hitta ekonomiska resurser så att vi kan friställa en förmiddag i veckan. Det går inte att träna fler kvällar, säger han.
Hur det blir för tränartrion återstår att se. Ingen av dem vill se längre än en match i taget. Samt att ta poäng i de återstående matcherna.
Och gårdagens match gav mersmak.
SDFF kopplade ett litet grepp om matchen inledningsvis, men det stod ändå och vägde länge.
Efter 60 minuter ägde SDFF tillställningen.
Fullständigt.
Gideonsberg hade inget att säga till om och SDFF radade upp chanser.
I den 63:e minuten kom ledningsmålet. Madeleine Lidin skickade in något som liknande ett inlägg och bollen seglade ned i bortre krysset.
Bara två minuter senare klackade Ida Brännström in sitt åttonde mål för säsongen.
Jag stod felvänd och hade folk brevid mig, så det enda jag kunde göra var att klacka in den, säger Brännström nöjt.
Hon är mycket nöjd med säsongen så här långt.
Vi är ändå ett orutinerat lag. Men vi har lärt oss av våra misstag under säsongen, säger hon.
SDFF hade gått om toppar i gårdagens match. Caroline Lindblad, Emelie Darmell, Marlene Laggren och Ida Brännström för att bara nämna några...
SDFFGideonsberg 20 (00)
Målen: 10 (63) Madeleine Lidin, 20 (65) Ida Brännström.
Domare: Anna Nyström, Grillby.
Publik: 166.

Mer läsning

Annons