Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedin bakom Vancouvers vinst i Detroit

Tvillingarna Henrik och Daniel Sedin hade lekstuga i måndagsnattens bortamöte mot Detroit i ishockeyns NHL. Henrik stod för ett mål och två assist medan brorsan Daniel noterades för en assist när deras Vancouver vann med 4–2. Efter första perioden ledde dock Detroit med 1–0 efter mål i slutminuten av Mikael Samuelsson – hans fjärde för säsongen.

Annons
Men under andra perioden vaknade Vancouver och bröderna Sedin till; Matt Cookes kvitteringsmål kom efter drygt sju minuters spel och Henrik Sedin gjorde sedan 21-målet i slutet av perioden.
Detroits Tomas Holmström kvitterade i början av tredje perioden, men sedan snurrade Henrik och Daniel upp Detroits backar bakom Manny Legace och passade fram en fristående Anson Carter som lade in 32-målet. Richard Park fastställde resultatet i tom kasse till 42 för gästerna.
Vancouver har börjat säsongen bra med två vinster och en förlust efter sudden death. Förlusten för Detroit var lagets första.
Boston vann sin bortamatch med 42 mot Tampa Bay. Fredrik Modin såg till att hemmalaget gick till periodvila med 10-ledning, men sedan vände Boston i andra perioden. Brian Leetch kvitterade och 21-målet kom av Per-Johan Axelsson efter en retur av Tampas målvakt John Grahame. "Pebben" noterades även för en assist till 31-målet.
Mötet OttawaToronto slutade som säsongspremiären Ottawa-vinst efter straffar. Dany Heatley satte den avgörande straffen och matchen slutade 65 till hemmalaget. Daniel Alfredsson gjorde ett av Ottawas mål och sitt tredje för säsongen

Mer läsning

Annons